Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

President El Salvadot onthult: Bitcoin voorraad in het land veel meer dan bekend

In het jaar 2021 maakte El Salvador geschiedenis door als eerste natie ter wereld Bitcoin (BTC) officieel te erkennen als wettig betaalmiddel. In de tussentijd blijft de regering van het land investeren in Bitcoin. Echter, er bestond enige verwarring over de exacte hoeveelheid BTC die zij in bezit heeft.

Recent kondigde Nayib Bukele, de president van het land, interessant nieuws aan via X. Hij gaf aan dat de Bitcoin-portefeuille van het land momenteel 5.700 BTC bevat.

El Salvador bezit een grotere hoeveelheid Bitcoin (BTC) dan aanvankelijk werd aangenomen

Bij de huidige waarde van Bitcoin vertegenwoordigen de 5.700 BTC van El Salvador momenteel een waarde van meer dan $400 miljoen. Dit overschrijdt de eerdere inschattingen. In het verleden heeft Bukele al aangekondigd dat hij van plan was om dagelijks 1 BTC aan te kopen. In de tussentijd verwerft El Salvador ook Bitcoin door de verkoop van paspoorten, valutawisselingen van bedrijven, mijnbouwactiviteiten en overheidsdiensten.

De respons op de onthulling van de Bitcoin-reserves varieert. Een persoon merkt op dat $400 miljoen voor een natie relatief weinig is. Echter, een andere opmerking wijst erop dat als El Salvador doorgaat met het verwerven van BTC en de waarde van BTC blijft stijgen, dit aanzienlijke gevolgen kan hebben.

Als de koers verder stijgt, zou El Salvador in staat kunnen zijn om voldoende middelen te vergaren om de volledige schuld aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) af te lossen. Met een El Salvador dat mogelijk vrij is van rente, een florerende schatkist en toenemende buitenlandse investeringen, bestaat de mogelijkheid voor aanzienlijke ontwikkelingen.

El Salvador zegeviert uiteindelijk

De bezit van Bitcoin door het Midden-Amerikaanse land blijkt dus meer impact te hebben dan aanvankelijk gedacht. Echter, niet alleen de Bitcoin-reserves van El Salvador boeken succesvolle resultaten. Het land ondergaat momenteel een volledige transformatie. Door middel van frisse regelgeving tracht het land voortdurend buitenlandse investeerders en supporters van Bitcoin aan te trekken.

El Salvador heeft reeds alle belastingen op inkomsten uit internationale bronnen geëlimineerd. Sinds december is het eveneens een optie geworden om staatsburgerschap te verwerven door een gift aan het land te doen. Ondanks dat El Salvador lange tijd bespot en bekritiseerd werd vanwege zijn baanbrekende beleid ten aanzien van Bitcoin, lijkt het land juist hierdoor positieve vooruitzichten te hebben. Tot nu toe lijken de Bitcoin-initiatieven veelbelovend te verlopen.

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer