Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) tonen tekenen van terugtrekking: Doorbreken de trend na een uiterst uitdagende week

De onlangs geïntroduceerde Bitcoin (BTC) directe handelsfondsen (ETF’s) hebben sinds hun debuut in januari beter gepresteerd dan de algemene verwachtingen. Echter, de voorbije week was er een opvallende afwijking van dit patroon. Afgelopen week zagen de Amerikaanse aandelenfondsen een ongekende week van tegenvallende prestaties, met vijf opeenvolgende dagen van aanzienlijke netto-uitstroom. Deze week start met een onverwachte verandering van richting, maar het ontbreekt nog aan duidelijke overtuiging.

Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) ervaren een toename van $15,4 miljoen aan nieuwe kapitaalinstroom

De afgelopen week hebben Amerikaanse Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) een aanzienlijke uitstroom van kapitaal ervaren. Met een totaal van $829 miljoen dat uit deze fondsen is teruggetrokken, wat hun zwakste prestatie ooit markeerde. Op de 25e van maart zagen de fondsen eindelijk een positieve netto instroom. Dit markeerde het einde van de sombere trend die de voorgaande week had gedomineerd. Niettemin bleef de totale netto instroom van gisteren beperkt tot een bescheiden bedrag van slechts $15,4 miljoen.

Dit vertegenwoordigt bijna de kleinste hoeveelheid geld die ooit uit het fonds is gestroomd. Slechts op 26 januari was het bedrag van $14,8 miljoen nog iets kleiner.  De reden hiervoor is dat gisteren de investeringen in het BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) slechts $35,5 miljoen bedroegen, terwijl het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) een uitstroom van maar liefst $350,1 miljoen kende.

De Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (GBTC) kwam deze keer als held uit de bus, met een instroom van $261,8 miljoen gisteren. Dat gebeurde toevallig net onder de tweede hoogste instroom ooit voor FBTC, en als deze groei er niet was geweest, zouden we gisteren een negatieve netto-uitstroom hebben gezien.

Is de aandacht voor Bitcoin ETF’s aan het afzwakken?

Ook lijkt het totale volume aan transacties voor de fondsen iets te dalen vergeleken met de hoogste punt eerder deze maand. De markt probeert te achterhalen waarom de aandacht lijkt te verminderen en of dit slechts een kortstondige ontwikkeling is.

Recentelijk heeft Goldman Sachs, de prominente Amerikaanse investeringsbank, verklaard dat de ETF’s een hernieuwde interesse aanwakkeren bij hun voornaamste cliënten. De zwakke resultaten van de Bitcoin-ETF’s werden vorige week vergezeld door aanzienlijke neerwaartse druk op de markten. Desalniettemin hadden grote spelers, bekend als ‘walvissen’, afgelopen week een buitensporige hoeveelheid BTC gekocht, wat mogelijk de stijgende prijzen deze week verklaart, ondanks de tegenvallende prestaties van de ETF’s.

Op dit moment wordt ook druk gespeculeerd over de mogelijkheid van het lanceren van de allereerste Ethereum (ETH) directe handelsfondsen (ETF’s) in de Verenigde Staten. Volgens de ETF-analisten van Bloomberg zijn ze recentelijk erg somber geworden over dit onderwerp. De financieel directeur van Grayscale, Craig Salm, sprak echter gisteren zijn onenigheid uit over deze kwestie.

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer