2 december 2022
Blockchain Stories
Nieuws

Tether (USDT) niet alleen gedekt door dollars?

USDT Tether website verandering

Tether (USDT) paste eerder deze week hun website ietsje aan. Door de nieuwe bewoording rond de ‘100% backed’ claim zou je kunnen denken dat er ook andere bezittingen voor nodig zijn om de waarde van alle USDT’s te dekken. Op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Tether en dollars

Rond Tether hangt al sinds de start van het initiatief een raar luchtje. Vanuit het team achter Tether wordt altijd duidelijk gezegd dat elke dollar die Tether waard is, ook in dollars bestaat en in het bezit is van de ontwikkelaars. Op een x aantal bankadressen moet dus in totaal ruim $2 miljard aan dollars liggen om de huidige marktkapitalisatie volledig te kunnen dekken. Dat zou prima kunnen, toch?

Website update

De website van Tether geeft sinds kort echter iets anders aan:


”Every tether is always 100% backed by our reserves, which include traditional currency and cash equivalents and, from time to time, may include other assets and receivables from loans made by Tether to third parties, which may include affiliated entities (collectively, “reserves”). Every tether is also 1-to-1 pegged to the dollar, so 1 USD₮ is always valued by Tether at 1 USD. ”


De bovenstaande diktedrukte zin geeft aan dat het ook mogelijk is dat andere bezittingen kunnen worden ingezet om de waarde in dollars te dekken. In februari stond echter nog op de website dat elke USDT-token netjes gedekt werd door ‘traditionele valuta’. Dat kun je hier zien.

De oude tekst op de website van Tether.

Twijfelen aan Tether

Tether is al jaren in opspraak. Door gebrek aan openheid heerst er binnen de cryptocurrency community nog altijd twijfel over de manier waarop Tether geld beheert. De vraag of elke USDT daadwerkelijk gedekt wordt door een dollar is tot op heden nog niet écht beantwoord. Deze twijfel houdt mensen echter niet tegen te handelen met de token. Na bitcoin is het één van de populairste cryptomunten, dat is te zien aan het handelsvolume. USDT heeft dagelijks een handelsvolume van meerdere miljarden dollars volgens CoinMarketCap. Bron: Cryptopotato

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin – History repeats

Marvin

Ethereum-miners opgepast! Hackers slaan toe met simpele methode

Arnold Hubach

Eventuele samenwerking tussen Ripple en SWIFT ontkent

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.