Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Tether (USDT) niet alleen gedekt door dollars?

Tether (USDT) paste eerder deze week hun website ietsje aan. Door de nieuwe bewoording rond de ‘100% backed’ claim zou je kunnen denken dat er ook andere bezittingen voor nodig zijn om de waarde van alle USDT’s te dekken. Op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Tether en dollars

Rond Tether hangt al sinds de start van het initiatief een raar luchtje. Vanuit het team achter Tether wordt altijd duidelijk gezegd dat elke dollar die Tether waard is, ook in dollars bestaat en in het bezit is van de ontwikkelaars. Op een x aantal bankadressen moet dus in totaal ruim $2 miljard aan dollars liggen om de huidige marktkapitalisatie volledig te kunnen dekken. Dat zou prima kunnen, toch?

Website update

De website van Tether geeft sinds kort echter iets anders aan:


”Every tether is always 100% backed by our reserves, which include traditional currency and cash equivalents and, from time to time, may include other assets and receivables from loans made by Tether to third parties, which may include affiliated entities (collectively, “reserves”). Every tether is also 1-to-1 pegged to the dollar, so 1 USD₮ is always valued by Tether at 1 USD. ”


De bovenstaande diktedrukte zin geeft aan dat het ook mogelijk is dat andere bezittingen kunnen worden ingezet om de waarde in dollars te dekken. In februari stond echter nog op de website dat elke USDT-token netjes gedekt werd door ‘traditionele valuta’. Dat kun je hier zien.

De oude tekst op de website van Tether.

Twijfelen aan Tether

Tether is al jaren in opspraak. Door gebrek aan openheid heerst er binnen de cryptocurrency community nog altijd twijfel over de manier waarop Tether geld beheert. De vraag of elke USDT daadwerkelijk gedekt wordt door een dollar is tot op heden nog niet écht beantwoord. Deze twijfel houdt mensen echter niet tegen te handelen met de token. Na bitcoin is het één van de populairste cryptomunten, dat is te zien aan het handelsvolume. USDT heeft dagelijks een handelsvolume van meerdere miljarden dollars volgens CoinMarketCap. Bron: Cryptopotato

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer