22 maart 2023
Blockchain Stories
Altcoin Cryptocurrency Nieuws Waves

Waves haalt met Vostok ruim 120 miljoen dollar op

Vostok waves

Waves haalt ruim 120 miljoen dollar op bij investeerders voor hun nieuwe private blockchain platform genaamd Vostok. Het Waves Platform is zichzelf opnieuw aan het uitvinden met tal van nieuwe releases aan het eind van dit jaar. Naast onder andere een nieuwe wallet voor smartphones wordt er dus ook hard gewerkt aan een nieuwe tak naast de het open Waves Platform. Het Britse bedrijf Dolfin helpt Waves bij het structureren en aansturen van de financiering van dit nieuwe project. Vostok moet de tool worden waarmee ondernemers en landelijke bestuurders grote hoeveelheden data en andere technologische stappen gaan managen.

Private blockchain met Vostok

Volgens Waves-oprichter Sasha Ivanov is er vanuit een hele hoop instanties bijzonder veel interesse in het ecosysteem van Waves. Echter liep hij bij een hoop onderhandelingen steeds tegen hetzelfde grotere bedrijven en instanties willen het liefst (nog) niet zoveel te maken hebben met open chains zoals een Waves (of bitcoin bijvoorbeeld). Vostok is ontwikkeld met in het achterhoofd de behoeftes van multinationals en publieke instellingen. Vostok én Waves moeten samen de basis gaan vormen voor de digitale infrastructuur van verschillende instanties in Europa en Azië. De eerste projecten moeten in het begin van 2019 bekend worden gemaakt. Het nieuwe platform moet schaalbare toepassingen gaan aanbieden voor een ieder die daar behoefte aan heeft. Bij sommige bedrijven en andere instanties past een open platform als Waves beter, voor de ander is er Vostok.

Meer dan alleen investeren

De investeerders die zijn benaderd voor deze eerste ronde werd verzocht meer bij te dragen dan alleen een zak met geld. Binnen de bedrijven moet er ook kennis en motivatie aanwezig zijn om hun bedrijfsvoering aan te passen aan Vostok. Daarnaast moesten de investeerders met een duidelijk plan komen voor verschillende projecten in hun portfolio waar Vostok iets aan bij kon dragen.

Bearmarket en 120 miljoen dollar

In het huidige cryptocurrencylandschap zie je niet snel meer zulke bedragen voorbij komen zoals in dit nieuwtje. 2018 loopt op zijn einde en er is qua prijspeil enorm veel verloren gegaan afgelopen jaar. Maar dit soort investeringen geven de burger toch wel een beetje moed. Er wordt hard gebouwd, bij zowel bitcoin als verschillende altcoins zoals Waves aan een toekomst vol met cryptovaluta en blockchains.

Bron: Waves

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Ethereum Classic development team stopt

Robin Heester

UPDATE: Binance weer online

Robin Heester

Bitcoin door $4200 grens, altcoins doen mee

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.