Blockchain Stories
Image default
Altcoin Cryptocurrency Nieuws Waves

Waves haalt met Vostok ruim 120 miljoen dollar op

Waves haalt ruim 120 miljoen dollar op bij investeerders voor hun nieuwe private blockchain platform genaamd Vostok. Het Waves Platform is zichzelf opnieuw aan het uitvinden met tal van nieuwe releases aan het eind van dit jaar. Naast onder andere een nieuwe wallet voor smartphones wordt er dus ook hard gewerkt aan een nieuwe tak naast de het open Waves Platform. Het Britse bedrijf Dolfin helpt Waves bij het structureren en aansturen van de financiering van dit nieuwe project. Vostok moet de tool worden waarmee ondernemers en landelijke bestuurders grote hoeveelheden data en andere technologische stappen gaan managen.

Private blockchain met Vostok

Volgens Waves-oprichter Sasha Ivanov is er vanuit een hele hoop instanties bijzonder veel interesse in het ecosysteem van Waves. Echter liep hij bij een hoop onderhandelingen steeds tegen hetzelfde grotere bedrijven en instanties willen het liefst (nog) niet zoveel te maken hebben met open chains zoals een Waves (of bitcoin bijvoorbeeld). Vostok is ontwikkeld met in het achterhoofd de behoeftes van multinationals en publieke instellingen. Vostok én Waves moeten samen de basis gaan vormen voor de digitale infrastructuur van verschillende instanties in Europa en Azië. De eerste projecten moeten in het begin van 2019 bekend worden gemaakt. Het nieuwe platform moet schaalbare toepassingen gaan aanbieden voor een ieder die daar behoefte aan heeft. Bij sommige bedrijven en andere instanties past een open platform als Waves beter, voor de ander is er Vostok.

Meer dan alleen investeren

De investeerders die zijn benaderd voor deze eerste ronde werd verzocht meer bij te dragen dan alleen een zak met geld. Binnen de bedrijven moet er ook kennis en motivatie aanwezig zijn om hun bedrijfsvoering aan te passen aan Vostok. Daarnaast moesten de investeerders met een duidelijk plan komen voor verschillende projecten in hun portfolio waar Vostok iets aan bij kon dragen.

Bearmarket en 120 miljoen dollar

In het huidige cryptocurrencylandschap zie je niet snel meer zulke bedragen voorbij komen zoals in dit nieuwtje. 2018 loopt op zijn einde en er is qua prijspeil enorm veel verloren gegaan afgelopen jaar. Maar dit soort investeringen geven de burger toch wel een beetje moed. Er wordt hard gebouwd, bij zowel bitcoin als verschillende altcoins zoals Waves aan een toekomst vol met cryptovaluta en blockchains.

Bron: Waves

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer