Blockchain Stories
Waves Wallet Review voor Android en iOS
Review Waves

Waves Wallet Review voor Android en iOS

Een mobiele wallet voor mijn cryptovaluta moet aan een aantal dingen voldoen. Allereerst moet het snel werken en ik moet on the go gemakkelijk even wat kunnen verhandelen. Ik wil eenvoudig bij mijn coins kunnen. Ook is het een groot pluspunt als ik niets te maken hoef te hebben met een cryptobeurs of andere derde partij. En ik kan alvast verklappen: de Waves Wallet voldoet aan deze eisen.

Voordat je deze review leest is het wel handig dat je weet waar Waves mee bezig is en wat het project wil. Check voor meer informatie onze coinpagina over Waves. En daarna is het tijd voor de review van de Waves Wallet. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Waves Wallet

Waves is vanaf de start druk bezig om de gebruikservaring voor iedereen fijn te maken. De CEO van Waves, Sasha Ivanov, zegt vaak dat hij wil dat ook ‘normale mensen’ de applicaties van Waves kunnen gebruiken. En dat is aan de nieuwe Waves Wallet te zien. De mobiele variant lijkt nu qua functionaliteiten en uiterlijk op de huidige desktop wallet van Waves. Als je niet beter zou weten zou je denken dat je in een standaard bankomgeving bent beland. Het design is strak en de hele wallet ziet er erg mooi uit. De app doet in veel aspecten weinig tot niets onder voor de apps van een Rabobank of ABN AMRO. Sterker nog: er is meer mogelijk. Je kunt er je valuta opslaan en je kunt kijken hoeveel je nog op je (bank)rekening hebt staan, maar je kunt ook simpel en snel je coins verhandelen. Een leuk extraatje: de app is ook in het Nederlands te gebruiken. Ik ben daar zelf geen fan van, maar het is fijn om die optie te hebben.

Beginnen met de app

Allereerst is het natuurlijk zaak de applicatie te downloaden op je telefoon of tablet. Je kunt hem simpel vinden in zowel de Google Play Store als de App Store. Eenmaal opgeslagen en geïnstalleerd kun je aan de slag. Je kunt kiezen voor een bestaand account of voor een compleet nieuw begin. Bij beide opties wordt er gevraagd naar een accountnaam en een wachtwoord. Deze zijn alleen geldig op jouw apparaat en dienen als extra beveiliging. Stap voor stap maak creëer je jouw Waves adres. Alle stappen worden duidelijk uitgelegd en je hoeft eigenlijk alleen maar te lezen en te doen wat er gezegd wordt. Vergeet niet dat je private keys privé zijn en dat je ze goed moet bewaren. Als je mobiel kapot gaat en je hebt je keys niet meer heb je een probleem. Er is niemand die dan nog bij je coins kan.

Waves Wallet Start Waves Wallet Account

Functionaliteiten van de Waves Wallet app

Als je jouw adres hebt veiliggesteld begint het echte werk pas. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw coins in deze app. Bij cryptobeurzen heb je een klantenservice en kun je een nieuw wachtwoord opvragen als je deze verliest, dat is hier niet aan de orde. En dat is een voordeel. Dat betekent dat jouw coins van jou zijn en niet ergens bij een derde partij staan opgeslagen. Je kunt naast Waves tokens ook met andere cryptovaluta aan de slag. Met behulp van speciale gateways worden bijvoorbeeld jouw bitcoins (BTC) en ethers (ETH) opgeslagen. Vervolgens kun jij met wBTC en wETH aan de slag.

Naar eigen voorkeur aanpassenWaves Wallet DEX

Je kunt zelf instellen welke coins je snel wil kunnen zien bij het opstarten en het handelen. Zo koos ik er bijvoorbeeld voor om Bitcoin Cash direct uit mijn menuutjes te verwijderen. Want zeg nou zelf, wie zit daar nou op te wachten? Erg handig en het werkt redelijk inventief. Op deze manier kun je de app echt naar je eigen hand zetten en zo inrichten dat je alle nodig informatie voor jezelf duidelijk op een rijtje hebt. Coins die je zelf niet hebt en nietgaat kopen hoef je niet elke keer langs te scrollen.

Handelen op de DEX

Alle tokens op het Waves platform zijn direct te verhandelen op de Decentrale Exchanges (DEX) van Waves. Een koop- of verkooporder is met een paar tikken op het touchscreen geregeld. Van Waves tot wBTC en van wETH tot een eigen gemaakte token: alles is te vinden op deze ingebouwde cryptobeurs. En dat werkt ideaal. De liquiditeit van het platform kan nog wat beter, niet op alle ruilparen is genoeg volume om lekker te handelen. Maar daar kan de app zelf natuurlijk weinig aan doen. Voor de gevorderde handelaren zitten er misschien nog net wat te weinig functionaliteiten in verstopt. Zo is er nog geen mogelijkheid om een simpele stop/loss te zetten. Persoonlijk maak ik zelden tot nooit gebruik van dit soort functionaliteiten op andere cryptobeurzen, maar het is een aandachtspuntje.

Bijzonder fijne app

Deze nieuwe Waves Wallet app is voor mij een echte aanrader. Als Wavesbezitter is het fijn om alles met een paar klikken bij de hand te hebben. Wat ik vooral knap vind is dat de wallet ook interessant is voor mensen die helemaal (nog) geen Waves bezitten, de opslag van je BTC is bijvoorbeeld ook gewoon erg makkelijk. Wanneer je de Waves Wallet vergelijkt met de apps van verschillende grote cryptobeurzen dan is er qua functionaliteiten nog wel wat te verbeteren. Maar als je het vergelijkt met de huidige mobiele wallets alleen voor het vasthouden van je coins dan is deze voor mij wel een van de betere tot nu toe. Je wallet én handelsplek op één plek is gewoon bijzonder fijn. Hardware wallets genieten nog steeds mijn voorkeur voor het opslaan van cryptocurrency, maar sinds ik de Waves app heb gebruik ik hem bijna dagelijks.

Heb je vragen of opmerkingen? Kom eens langs in ons Telegramkanaal.

 

Gerelateerde berichten

100eyes Crypto Scanner Review

Gastredacteur

HaasBot Review: Een goede trading bot?

Gastredacteur

Review: Blockchain Revolutie

Robin Heester

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu