Blockchain Stories
Is er toch hoop voor Cardano (ADA) na tegenvallende prestaties?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Is er toch hoop voor Cardano (ADA) na tegenvallende prestaties?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De bredere cryptomarkt kende afgelopen vrijdag een flinke dip na tegenvallende werkgelegenheidscijfers uit de VS, waardoor de hoop op een renteverlaging vervloog. Bitcoin daalde met 5%, wat een kettingreactie veroorzaakte onder altcoins zoals Ethereum, Solana, en XRP.

Cardano, dat op het punt stond om de $0,50 grens te doorbreken, zakte van $0,49 naar $0,42, een daling van maar liefst 13%. Deze plotselinge daling veegde $400 miljoen van de markt, het grootste verlies sinds midden april. Cardano zakte hierdoor naar de tiende plaats qua marktkapitalisatie, met Toncoin die steeg naar de negende plaats.

Tegenvallende prestaties Cardano

Cardano’s prestaties van de afgelopen maanden geven reden tot zorg voor beleggers en holders. Sinds april zit de ADA koers vast in een nauwe range en het lukt maar niet om uit te breken. Het vertrouwen in Cardano blijft laag, vooral omdat concurrenten nieuwe hoogtes blijven bereiken, terwijl ADA nog niet zijn niveau van februari en maart heeft teruggehaald.

Op X spreekt de ontwikkelaar van ADA over zijn ongenoegen over crypto influencers en media. Hij is van mening dat er genoeg aan zit te komen voor Cardano.

Toch is er enige hoop. Volgens de Coinglass ADA liquidatie heatmap, zijn er grote posities tussen $0,43 en $0,42 en boven de $0,45.

Dit kan leiden tot twee mogelijke scenario’s: ofwel Cardano zakt eerst naar $0,42 om orders te vullen voordat het stijgt naar $0,45 en mogelijk de $0,50 grens doorbreekt, of het slaat het $0,42 niveau over en probeert direct de $0,50 te bereiken.

Gezien de negatieve long-to-short ratio blijft een doorbraak van Cardano echter onwaarschijnlijk, wat de bearish sentiment onder handelaren reflecteert. Als Cardano erin slaagt om nieuw kapitaal aan te trekken, zou het de nodige impuls kunnen krijgen om door te breken. Maar gezien de achterblijvende prestaties, is het de vraag of nieuwe fondsen snel naar ADA zullen stromen.

Ontwikkelingsactiviteiten blijven ook achter

Volgens data van Santiment blijft het aantal actieve ontwikkelaars op Cardano hoog, maar namen de daadwerkelijke ontwikkelingsactiviteiten af.

Input Output Global, het bedrijf achter Cardano, publiceerde onlangs hun wekelijkse ontwikkelingsrapport. Hierin werden diverse updates vermeld, zoals de release van versie 1.12 door het Lace team, met verbeteringen en een nieuwe functie waarmee gebruikers fiatvaluta kunnen gebruiken om hun wallets te financieren.

Daarnaast bracht het Plutus team versie 1.29.0.0 uit en werkt het Mithril team verder aan de certificering van Cardano transacties in hun netwerk. Ook werden nieuwe statistieken van de Cardano blockchain bekendgemaakt: meer dan 91 miljoen transacties en 10 miljoen native tokens, met inmiddels 171 gelanceerde projecten op het platform.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu