Blockchain Stories
Real World Assets (RWA) best presterende crypto sector in mei
Altcoin Nieuws

Real World Assets (RWA) best presterende crypto sector in mei

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tokenisatie van Real World Assets (RWA) is in mei de best presterende sector binnen de cryptowereld geworden. Met een indrukwekkende prestatie van 57.5% heeft deze sector gevestigde namen als Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) ver achter zich gelaten.

Diverse belangrijke ontwikkelingen en positieve regelgeving spelen een grote rol in deze groei en tonen het groeiende belang van deze sector in de financiële wereld.

Toonaangevende voorbeelden en regelgeving stimuleren groei

Volgens gegevens van het crypto analyseplatform Artemis Terminal was de tokenisatie van Real World Assets in mei de best presterende sector met een stijging van 57.5%. Hierna volgenden memecoins met 26.1% en social met 25.5%.

De groei van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) waren een stuk lager, respectievelijk 12.5% en 24.2%.

artemis performance may
Bron: Artemis.

Een opvallend voorbeeld van de groei in deze sector is de uitgifte van een lening door Galaxy Digital, gedekt door een 316 jaar oude Stradivarius viool. Deze lening gebruikt de viool en de non-fungible token (NFT) van de viool als onderpand. Dit biedt niet alleen zekerheid voor Galaxy Digital, maar ook flexibiliteit in het beheer van de activa. De fysieke viool blijft veilig in Hong Kong, met strikte voorwaarden voor eventuele verplaatsing.

Regelgevende ontwikkelingen en hun impact

Regelgevende ontwikkelingen spelen een cruciale rol in de groei van de RWA tokenisatie. Op 7 juni hield de Amerikaanse Financial Services Committee een hoorzitting. Tijdens deze bijeenkomst werd het belang van regelgeving voor het ondersteunen van de tokenisatie van Real World Assets en afgeleide producten besproken.

Hoewel de meningen uiteenliepen, benadrukte de hoorzitting het voortdurende debat over blockchain technologie in traditionele financiën. Duidelijkheid in regelgeving zou de weg kunnen vrijmaken voor bredere acceptatie van tokenisatie.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu