Blockchain Stories
Santiment geeft koopsignaal voor AI tokens
Altcoin Nieuws

Santiment geeft koopsignaal voor AI tokens

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het crypto analyseplatform Santiment heeft vandaag een klopsignaal gegeven voor cryptotokens in de AI sector, waarbij ze met name Fetch.ai (FET) en SingularityNET (AGIX) naar voren schuiven. Deze twee tokens en OCEAN gaan binnenkort samenvoegen tot de ASI token.

De aanbeveling komt voort uit een toenemende activiteit op sociale media rondom AI projecten zoals Synthetix (SNX) en positieve regelgeving voor tokens zoals FET, OCEAN, AGIX en Bittensor (TAO).

Historisch gezien gaan deze pieken in sociale volume vaak vooraf aan prijsstijgingen, aldus Santiment.

Groei en uitdagingen in de AI crypto

Ondanks het optimisme van Santiment, lijdt de bredere cryptomarkt momenteel onder een neerwaartse trend, die ook AI tokens treft.

Zo is de prijs van FET met meer dan 12,5% gedaald in de afgelopen 24 uur. Ook AGIX, Bittensor (TAO), Internet Computer (ICP), Render (RNDR) en Near Protocol (NEAR) laten vergelijkbare dalingen zien.

De dalende prijzen op korte termijn weerhouden Santiment er niet van om optimistisch te blijven over de lange termijn. Ze voorspellen dat investeerders die dit weekend en begin volgende week de dip kopen, aanzienlijke winsten kunnen behalen.

AI tokens: het goud van Q1 2024

Ondersteunend aan dit optimisme zijn de resultaten van AI tokens in het eerste kwartaal van 2024. Volgens een onderzoek van CoinGecko zagen investeerders een gemiddelde opbrengst van 222% op AI tokens in Q1 2024.

FET behaalde in deze periode maar liefst 378,3% winst. Grote AI tokens profiteerden vooral van de toegenomen interesse van investeerders in de AI sector als geheel.

Vooruitzichten: dip of kans?

Hoewel de toekomst van de AI cryptomarkt op korte termijn onzeker blijft, wijst de analyse van Santiment erop dat lange termijn investeerders mogelijk kansen kunnen vinden in de huidige prijsdalingen. Ze adviseren om dit weekend en het begin van volgende week AI projecten nauwlettend in de gaten te houden, aangezien een nieuwe stijging in sociale activiteit vaak een voorbode is van prijsstijgingen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu