Blockchain Stories
Korte termijn analyse AVAX, moeten investeerders zich zorgen maken?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Korte termijn analyse AVAX, moeten investeerders zich zorgen maken?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Avalanche (AVAX) beweegt zonder duidelijke richting en blijft vlak op de grafieken. De mogelijke uitbraakpoging op 20 mei is verdwenen en AVAX lijkt nu te gaan dalen. De huidige hype rond de bredere markt heeft de altcoin ook niet beïnvloed. Zijn er ergens signalen dat de bulls binnenkort de overhand zullen nemen?

Analyse van AVAX/USDT

Bij het analyseren van de maandgrafiek van AVAX/USDT zien we dat de Relative Strength Index (RSI) schommelt rond de middenlijn. Dit duidt op een gebrek aan sterke momentum in beide richtingen. De neutraliteit van de RSI suggereert meestal een balans tussen koop- en verkoopdruk, wat de vlakke prijsactie bevestigt die er momenteel heerst bij AVAX.

image 24
Bron: TradingView

Kruising van voortschrijdende gemiddelden

De 50-dagen voortschrijdend gemiddelde (rode lijn) en de 200-dagen voortschrijdend gemiddelde (blauwe lijn) zagen meerdere kruisingen, wat doorgaans verschuivingen in korte termijn momentum aangeeft. Echter, het gebrek aan aanhoudende richting na deze kruisingen is een teken van onzekerheid bij de bulls om in te stappen. De prijs van AVAX lag op het moment van schrijven onder het 200-periode voortschrijdend gemiddelde, maar probeerde boven het 50-periode voortschrijdend gemiddelde te blijven – een onbepaalde bullish impuls.

Handelsvolume en sentiment

Het is vermeldenswaard dat het handelsvolume voor AVAX met 26% is gestegen tot $422 miljoen. Dit betekent dat er meer handelsactiviteit en interesse in de prijsbewegingen van de altcoin lijkt te zijn. Desondanks was de algemene long/short-ratio 0,93, met iets meer shortposities vergeleken met longs op de markt. Dit lijkt een bearish sentiment onder AVAX handelaars te impliceren.

Ondersteuning en sentiment

Gezien de dominantie van longposities over shorts en de relatief stabiele prijslijn, lijkt AVAX solide onderliggende ondersteuning te hebben. Hoewel er belangrijke pieken in shortposities zijn geweest, zullen deze de algemene bullish bias waarschijnlijk niet verstoren. 

Interessant is dat op het moment van schrijven de Fear and Greed Index van AVAX op ‘Greed’ stond, wat betekent dat investeerders momenteel behoorlijk bullish zijn. Echter, contrasterende signalen zoals negatieve zoekinteresse en zeer negatieve activiteit van walvissen kunnen handelaren een genuanceerder antwoord geven.

Ondanks het algemene marktenthousiasme is er een verminderd interesse in online zoekopdrachten en potentiële verkoopdruk van grote houders. Deze complexe mix van indicatoren wijst op een voorzichtig optimistisch kortetermijnvooruitzicht voor AVAX.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu