Blockchain Stories
Binance bereikt 200 miljoen gebruikers en $100 miljard in bezittingen
Binance Crypto Exchange Nieuws

Binance bereikt 200 miljoen gebruikers en $100 miljard in bezittingen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges, heeft een mijlpaal bereikt van 200 miljoen gebruikers wereldwijd. Dat maakten ze op 8 juni bekend via social media, Binance vierde hierbij de prestatie en gaf aan dat dit slechts een tussenstap is naar hun doel om een miljard gebruikers te bereiken.

Dan zou ongeveer 1 op de 8 mensen wereldwijd Binance gebruiken. Op dit moment is het ongeveer 1 op de 40 mensen wereldwijd.

Groei van gebruikers

Twee jaar geleden had Binance nog 130 miljoen gebruikers. In 2023 steeg dit aantal naar 170 miljoen, en in de eerste helft van 2024 kwamen er nog eens 30 miljoen gebruikers bij. Zet deze groei door, dan zou Binance in 2026 de 300 miljoen gebruikers kunnen bereiken.

Ter vergelijking: wereldwijd zijn er ongeveer 562 miljoen cryptocurrency gebruikers. Dit houdt in dat Binance zo’n 36% van de wereldwijde cryptocurrency gebruikers bediend.

Naast het bereiken van 200 miljoen gebruikers, heeft Binance ook $100 miljard aan gebruikersbezittingen in beheer. Gemiddeld heeft elke gebruiker ongeveer $500 aan cryptocurrency op het platform.

Andere crypto exchanges hebben een stuk minder gebruikers. Bybit verwelkomde onlangs haar 30 miljoenste gebruiker, OKX heeft er 50 miljoen en Crypto.com 100 miljoen.

Juridische uitdagingen en expansie

Binance heeft een hoop juridische problemen gehad. Oprichter en voormalig CEO Changpeng CZ Zhao zit momenteel in een gevangenis in Californië vanwege fraude. Ondanks deze problemen blijft Binance groeien en uitbreiden.

In mei meldde de Financial Intelligence Unit van India dat Binance weer actief is in India na het behalen van de nodige registraties. Ook heeft Binance een licentie verkregen van de Dubai regulator VARA, waardoor ze ook daar actief kunnen zijn.

Eerder dit jaar lanceerde Binance een joint venture in Thailand: Binance Thailand, samen met Gulf Innova. Dit platform biedt digitale asset exchange diensten met de Thaise baht als handelspaar.

Toekomst van Binance

Binance blijft groeien, ook met wereldwijde reguleringsproblemen. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de US Securities and Exchange Commission (SEC) hebben klachten ingediend tegen Binance vanwege vermeende illegale activiteiten.

Ondanks deze uitdagingen blijft Binance zich richten op uitbreiding en het aantrekken van nieuwe gebruikers. Het platform heeft laten zien veerkrachtig te zijn en blijft een belangrijke speler in de cryptocurrency wereld.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu