5 februari 2023
Blockchain Stories
Bitcoin Nieuws

Update: CME kondigt plannen voor het lanceren van bitcoin futures aan

CME wil dit jaar  nog beginnen met het aanbieden van futures voor bitcoin. De CME Group maakt het handelen in futures mogelijk op onder andere financiële producten, metalen en andere alternatieve investeringen. Het Amerikaanse bedrijf is met een marktwaarde van ruim 40 miljard in dollars de grootste speler in deze markt.

Futures zijn een soort contracten  waarin toekomstige transacties worden vastgelegd. Beide partijen gaan akkoord met het ruilen van een bepaalde hoeveelheid producten voor een vooraf bepaalde prijs op een vooraf bepaald moment.  Als het aan de CME Group ligt gaan zij dat dus nog dit jaar faciliteren voor bitcoin.  Terry Duffy, kopstuk van de CME Group, zegt in een statement dat deze beslissing is genomen omdat de cryptocurrency markt enorm aan het groeien is.

Bitures coin futures zorgen voor meer exposure

Handelen in bitcoin futures is al een tijd mogelijk bij platformen als Bitmex. Maar grote spelers in reguliere markten die zich er ook mee gaan bemoeien zorgen voor meer exposure naar het mainstream publiek.  Machtige bedrijven die bitcoin futures aanbieden zorgen voor een beter imago van de cryptomunt. Zowel particuleren als bedrijven kunnen makkelijker aan de slag met de handel in cryptocurrency.  Nu steeds meer bedrijven inspelen op de groei die de cryptomarkt doormaakt zullen steeds meer mensen in contact komen met cryptocurrency‘s. Dat kan er voor zorgen dat meer mensen in zullen zien dat cryptogeld echt is, het is geen gebakken lucht.

Update: De CME Group start met het verkopen van bitcoin futures op maandag 18 december 2017. 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

‘Pensioenfondsen moeten serieus kijken naar bitcoin’

Robin Heester

Bitcoin Lightning Network behaalt historische mijlpaal

Arnold Hubach

Binance staat achter decentrale Founders Bank in Malta

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.