28 maart 2024
Blockchain Stories
Bitcoin Nieuws

Update: CME kondigt plannen voor het lanceren van bitcoin futures aan

CME wil dit jaar  nog beginnen met het aanbieden van futures voor bitcoin. De CME Group maakt het handelen in futures mogelijk op onder andere financiële producten, metalen en andere alternatieve investeringen. Het Amerikaanse bedrijf is met een marktwaarde van ruim 40 miljard in dollars de grootste speler in deze markt.

Futures zijn een soort contracten  waarin toekomstige transacties worden vastgelegd. Beide partijen gaan akkoord met het ruilen van een bepaalde hoeveelheid producten voor een vooraf bepaalde prijs op een vooraf bepaald moment.  Als het aan de CME Group ligt gaan zij dat dus nog dit jaar faciliteren voor bitcoin.  Terry Duffy, kopstuk van de CME Group, zegt in een statement dat deze beslissing is genomen omdat de cryptocurrency markt enorm aan het groeien is.

Bitures coin futures zorgen voor meer exposure

Handelen in bitcoin futures is al een tijd mogelijk bij platformen als Bitmex. Maar grote spelers in reguliere markten die zich er ook mee gaan bemoeien zorgen voor meer exposure naar het mainstream publiek.  Machtige bedrijven die bitcoin futures aanbieden zorgen voor een beter imago van de cryptomunt. Zowel particuleren als bedrijven kunnen makkelijker aan de slag met de handel in cryptocurrency.  Nu steeds meer bedrijven inspelen op de groei die de cryptomarkt doormaakt zullen steeds meer mensen in contact komen met cryptocurrency‘s. Dat kan er voor zorgen dat meer mensen in zullen zien dat cryptogeld echt is, het is geen gebakken lucht.

Update: De CME Group start met het verkopen van bitcoin futures op maandag 18 december 2017. 

Gerelateerde artikelen

Marktupdate Week 26 2018 – BTC, KEY en PCN

Robin Heester

Marktupdate: roerige weken voor BTC, BCHSV en BCHABC

Arnold Hubach

Weekoverzicht: Bitcoin stabiel, ETH vs XRP, PAY +170%

Arnold Hubach