28 november 2023
Blockchain Stories
Altcoin Cryptocurrency Cryptomarkt Update Dogecoin EOS

Marktupdate: Bitcoin consolideert; EOS, ICON en IOTA stijgen

De marktupdate over de afgelopen dagen.

Vorige week zagen we tijdens het onderhoud op Bitmain een stijging van Bitcoin, die enkele dagen later weer gecorrigeerd werd naar het normale niveau. Sindsdien is het sentiment in de cryptowereld wat omgeslagen en lijkt dat de weg omhoog weer gevonden. Bulltrap of niet, nagenoeg elke coin of token is in waarde verhoogd.

Bitcoin consolideert na een stijging

Na de mooie stijging van de afgelopen dagen, waarin Bitcoin (BTC) van de ongeveer 6400$ naar de 7200$ is gestegen, consolideerde de prijs op in de range van $6900 tot 7100$. Echter zijn we weer bij een resistance aangekomen. De tijd zal uitwijzen hoe de markt hierop gaat reageren. De afgelopen week is de dominantie van Bitcoin constant rond de 53% gebleven.

Alles wijst erop dat het op dit moment wachten is tot de markt weer een kant kiest: bearish of bullish. Daarmee is ook direct duidelijk of deze opleving een bulltrap is geweest, of dat we daadwerkelijk weer de goede kant op gaan. De lage MACD ziet er positief uit om de huidige resistance te kunnen houden. Dit betekent dat de (toch wel) bullish trend kan worden doorgezet.

Bitcoin prijs weekupdate
Weekupdate – Bitcoin moet kiezen tussen de bull’ en de bears.

EOS en IOTA

De opvallende stijgers van de afgelopen week zijn EOS en IOTA. Met respectievelijk 22% en 39% waren dit veruit de beste investeringen geweest. IOTA heeft bekend gemaakt dat er nieuwe personen zijn toegevoegd aan de Foundation, waaronder de zus van de wel bekende Mark Zuckerberg. Verder werd er eerder al bekend gemaakt dat de Trinity Desktop Wallet publiekelijk gereleased is.

Dash, Dogecoin en ICON

Op basis van de Fundamentele Analyse is er bijna geen groter verschil denkbaar tussen deze drie coins, maar toch hebben ze iets gemeen: de afgelopen dagen zijn zo ook enorm gegroeid. Bij Dash had dit te maken met het nieuws dat er met KriptoMobile wordt samengewerkt om de doelgroep van Dash te vergroten. Voor Dogecoin lag dit heel anders; het was dag van de hond: . En ja, hierdoor steeg de prijs van een DOGE met maar liefst 20%. Tot slot groeide ICON ook flink: maar liefst 35%. Mocht je graag meer willen weten over ICON, dan is het zeer aan te raden om dit artikel te lezen.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Dit is wat Mark Zuckerberg over de Libra zei tegen het Amerikaanse Congres

Arnold Hubach

Blockport (BPT) – Exchange van Nederlandse komaf

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) richting $5.000, VeChain NFC-chips in hippe sneakers

Wessel Simons
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.