Blockchain Stories
Miljardair Mark Cuban verkoopt 14 NFTs in 2 dagen
NFT Nieuws

Miljardair Mark Cuban verkoopt 14 NFTs in 2 dagen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Miljardair Mark Cuban heeft in slechts twee dagen veertien NFTs verkocht. Dit heeft de interesse van de NFT markt. Ondanks de aanzienlijke verkopen, heeft Cuban een NFT wallet ter waarde van $6,2 miljoen. 

Verkoop van NFTs

In de afgelopen twee dagen heeft Mark Cuban veertien NFTs verkocht. Eén van de belangrijkste verkopen omvat een Pudgy Penguins NFT met een waarde van 9.065 ETH, omgerekend $30.000. Bijzonder is dat hij nog steeds een enorme NFT wallet heeft ter waarde van $6,2 miljoen. 

Mark Cuban staat vooral bekend als voormalig eigenaar van NBA Dallas Mavericks en Shark Tank investeerder. Hij is ook een uitgesproken voorstander van NFTs. Zo zegt hij dat je ‘met passie’ moet investeren in NFTs, niet met het oog op winst. 

De beslissing van Cuban om meerdere NFTs te verkopen, trok snel de aandacht van de NFT markt. De meeste verkopen omvatten minder bekende collecties, maar de impact op de markt was goed meetbaar. 

Tijdens een grote verkoop werd de Pudgy Penguins NFT #6329 voor 9.065 ETH, $30.000 verkocht. De wallet van Cuban op OpenSea bevat op het moment ongeveer 1.600 NFTs met een aanzienlijke waarde van $6,2 miljoen. 

Mark Cuban investeringen in NFTs

Cuban heeft flink geïnvesteerd in NFT projecten en platforms. Denk daarbij aan CryptoSlam en Mintable. Daarnaast adviseert hij verzamelaars om NFTs uit passie te kopen en niet alleen uit speculatie. Eind 2023 vergelijk hij het potentieel van de NFT markt met vroege problemen van bedrijven als Amazon en Microsoft. 

De verkoop van de NFTs van Cuban waren het effect van het dalen van de BAYC (Bored Ape Yacht Club) naar onder de 10 ETH. De gehele NFT markt heeft een terugslag gezien. Zo is het verkoopvolume met 48,52% gedaald in de afgelopen 30 dagen, met een totaalbedrag van $485. 

De kans is groot dat de acties van Cuban om enkele NFTs te verkopen een reactie is op de marktomstandigheden, of juist een strategische keuze. Dit heeft voor veel theorieën geleid. Zo denken sommigen dat hij NFTs verkoopt als gevolg van de marktdalingen, terwijl anderen het zien als vertrouwen in andere investeringen. 

Ondanks de aanzienlijke verkoop, heeft Cuban nog steeds een aanzienlijk collectie NFTs. Hieruit blijkt zijn betrokkenheid tot de markt. Ook blijft Cuban een groot voorstander van NFTs. Zijn strategie balanceert tussen marktreacties op de korte termijn en potentieel op de lange termijn. 

Hoe dan ook, de verkopen hebben een aanzienlijk impact gehad op de NFT markt. Dergelijke verkopen kunnen verzamelaars ontmoedigen om verder te investeren in NFTs. De komende tijd gaat erg belangrijk zijn voor de NFT markt om te kijken hoe het verder kan gaan. 

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu