Blockchain Stories
Bitcoin verwachtingen juli: grote volatiliteit en schommelingen
Bitcoin Nieuws

Bitcoin verwachtingen juli: grote volatiliteit en schommelingen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De zevende maand van het jaar is alweer begonnen. Het is de hoop dat de zevende maand beter gaat worden dan de zesde maand. Juni 2024 gaat de boeken in als één van de slechtste maanden voor Bitcoin en de cryptomarkt in zijn algemeenheid. Is het reëel om te denken dat Bitcoin zich in juli gaat herstellen? Ja, dat is deels reëel om te denken. Het is tegelijkertijd ook reëel om te denken dat we in juli 2024 met een grote volatiliteit te maken krijgen. Daar wijzen in ieder geval veel indicatoren en factoren op.

Grote invloed van de VS

De Bitcoin koers is met name afhankelijk van ontwikkelingen in Amerika. De invloed die de Verenigde Staten van Amerika op de Bitcoin koers en andere financiële markten heeft, is niet te vergelijken met de invloed van andere landen. Voor het koersverloop van Bitcoin is het daarom interessant om naar Amerikaanse economische factoren te kijken.

Daarbij is onder meer het bruto binnenlandse product van de VS interessant. Uit cijfers blijkt dat dit in het eerste kwartaal van 2024 met 1,4% gestegen is. Dit is echter een veel kleinere stijging dan in het jaar daarvoor. Deze mindere economische cijfers kunnen van invloed zijn op de BTC koersontwikkeling in juli.

Een andere belangrijke indicator is de consumentenprijsindex. Deze index daalde naar een stijging van 2,6% op jaarbasis, terwijl dit in april nog op 2,7% lag. Een minieme daling, maar dit kan wel een voorbode op de nabije toekomst zijn. Een dergelijke daling is vaak een teken van een potentiële economische afkoeling.

Tot slot speelt het rentebesluit van de FED een cruciale rol. De FED heeft eerder aangekondigd dit jaar maar één renteverlaging door te voeren. Wanneer en met welke rentepunten dit precies gedaan wordt, is vooralsnog afwachten. Deze onduidelijkheid brengt vooralsnog ook de nodige volatiliteit met zich mee.

Aandelen run

Wat in het nadeel van Bitcoin spreekt, is de aandelen run. De verschillende aandelenbeurzen tikken record na record aan, waardoor investeerders deels de voorkeur aan de aandelen momenteel geven. Dit is uiteraard in het nadeel van Bitcoin.

De ervaring leert dat dit sentiment ook weer heel snel om kan keren. Maakt de Bitcoin koers op een dag een stijging van 3% of 4% door? Dan krijgen veel beleggers/investeerders last van FOMO. Zij besluiten daarom om toch ook weer in BTC te investeren, waardoor de koers alsmaar verder omhoog kan gaan.

Talloze factoren van belang

Het belangrijkste is dat talloze factoren van groot belang op de Bitcoin koers zijn. Juist doordat er over veel factoren onduidelijkheid is, is er een grote volatiliteit voor Bitcoin verwacht. Dit geldt overigens ook voor de meeste altcoins. De altcoins bewegen in de meeste gevallen mee met de Bitcoin koers.

Voor investeerders breekt er in ieder geval weer een spannende maand aan. Een maand waarin de nodige winsten geboekt kunnen worden ten gevolge van de volatiliteit. Houd daarvoor vooral alle macro economische factoren uit Amerika goed in de gaten.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu