De afgelopen weken is er een hoop te doen om de Bitcoin Spot ETF’s. Deze ETF’s volgen min of meer het patroon van de Bitcoin koers en zijn derhalve ontzettend volatiel. Een record streak van 8 dagen wordt opgevolgd door een negatieve record streak waarin alleen maar forse verliezen geleden worden. Ook deze week is weer behoorlijk volatiel voor de Bitcoin ETF’s. Zo was er op 11 september sprake van een flinke uitstroom, terwijl 12 september weer een positieve dag was.
Van -$44 miljoen naar +$39 miljoen
De afgelopen twee dagen laten exact de volatiliteit van de Bitcoin Spot ETF’s zien. Daar waar 11 september met een uitstroom van $44 miljoen afgesloten werd, was er gister een instroom van maar liefst $39 miljoen. De verschillen tussen deze dagen zijn erg groot en eigenlijk ook lastig te verklaren. Want, wat was er op 12 september nou significant anders dan op 11 september?
Is een verklaring voor deze volatiliteit?
De gehele cryptomarkt staat bekend vanwege de volatiliteit. Goede dagen worden afgewisseld met slechte dagen, terwijl er ook over weken en maanden gezien duidelijke verschillen bestaan. Deze volatiliteit uit zich dus ook in de resultaten van de Bitcoin Spot ETF’s. Bijzonder slechte dagen worden opgevolgd door goede tot hele goede dagen.
Deze volatiliteit houdt verband met de Bitcoin koers zelf. Op 11 september had de Bitcoin koers het lastig, waardoor ongetwijfeld investeerders zich genoodzaakt zagen om hun geld uit de Bitcoin Spot ETF’s te nemen. Dit gebeurt enerzijds om verdere schade te voorkomen en anderzijds om winst te pakken. Op 12 september presteerde de Bitcoin koers beter, getuige ook het positieve resultaat van de Bitcoin Spot ETF’s.
Tegelijkertijd is het belangrijk om naar de verschillende Bitcoin Spot ETF’s te kijken. Op 11 september noteerde één van de ETF’s bijvoorbeeld een uitstroom van maar liefst $54 miljoen. Een dergelijke, grote uitstroom is uiteraard direct van grote invloed op het totaalresultaat op die dag. Gister was er geen sprake van zo’n grote uitschieter, terwijl wel meerdere ETF’s een netto instroom lieten noteren. Het grootste verlies bedroeg bovendien slechts $6,5 miljoen.
De volatiliteit uit zich dus ook in de onderlinge verschillen tussen de Spot ETF’s. Sommige ETF’s zijn ongetwijfeld gevoeliger voor marktontwikkelingen dan andere ETF’s. Ondertussen hebben de fondsbeheerders zelf ook nog de mogelijkheid om het resultaat te beïnvloeden. Zo werd recent bekend dat Grayscale een groot deel van hun eigen Bitcoin ETF’s bezit verkocht. Om de simpele reden dat deze beheerder niet een te grote positie in financiële producten wil hebben.
Wat zeggen experts over de Bitcoin ETF’s?
Op X zoomen veel crypto analisten in op de prestaties van de Bitcoin ETF’s. Wat daarbij vooral opvalt, is dat zij naar een langere periode kijken. Ze richten zich niet op één dag of op een paar dagen, maar puur op de langere termijn. Dat lijkt inderdaad het juiste te zijn om te doen. Tevens zijn er analisten die een verband leggen tussen de Bitcoin ETF’s en de Ethereum ETF’s:
Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.
Claim 10 euro gratis Bitcoin
Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.
Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.