Blockchain Stories

Wat zijn Triple Candlestick Patterns zoals Morning en Evening star en de White Soldiers en Black Crows?

Gastredacteur
technische analyse Triple Candlestick Patterns

Naast dat we de single en dual candlestick patterns hebben behandeld, kunnen we nog een stap verder gaan. Zoals wel duidelijk mag worden, is er binnen de technische analyse altijd een punt waarbij je denkt dat je het onderwerp hebt afgesloten. Maar dan is er toch weer een nieuw inzicht, of uitbreiding mogelijk op de theorie welke je geleerd hebt. Meestal zijn dit inzichten die je tot een groter geheel kunnen brengen. Waardoor je steeds meer duidelijkheid krijgt. En misschien wel op het punt komt waarop je zegt: “Hè! Daarom reageert de prijs op deze manier, ik zie het en snap het!”. En daarom gaan we nog een stapje verder in het kijken naar Candlestick Patterns en bekijken we de Triple Candlestick Patterns.

Triple Candlestick Patterns

Zoals bij de vorige blogposts over de single en de dual patronen, maken we hier ook weer gebruik van de standaard Japanse candlesticks. Dus niet de Heikin Ashi chart welke we de vorige keer hebben bekeken. Deze patronen zijn namelijk niet te herkennen en gebruiken op deze type charts. Let dus goed op dat je de Japanse candlesticks gebruikt. Heb je hier niet aangezeten in je charting programma/website, dan staan ze in 9 van de 10 gevallen op de goede instelling.

Morning en Evening star patronen

Een van de meest voorkomende patronen zijn de Morning en Evening star patronen. Dit is een formatie bestaande uit 3 karakteristieke candles welke elkaar op een vaste manier opvolgen. Deze komt zo goed altijd voor aan het eind van een trend. Het zijn dus ook wel de zogenaamde trend reversal patronen. En geven dus een verandering in de trend aan.

Morning en Evening Star Patroon (via: Babypips)

De Morning en Evening Star patronen worden gekenmerkt door 3 goed zichtbare eigenschappen. Laten we als voorbeeld kijken naar het linke patroon in de bovenstaande afbeelding. Oftewel de Morning Star. Ten eerste zie je hier altijd een bearish candle, welke dus met de down trend mee gaat. Deze wordt gevolgd door een candle kleine body en grotere wicks aan beide kanten (bullish of bearish, maakt niet uit). Oftewel, er is punt van besluiteloosheid. De derde candle dient als bevestiging van de trend reversal en zal een bullish candle moeten zijn. In dit geval van de Morning Star zie je dus dat een bearish trend veranderd in een bullish trend. Hetzelfde geldt voor de Evening Star, maar dan net allemaal andersom.

In your face!

Nog een hele duidelijke triple candlestick pattern zijn de White Soldiers en Black Crows. Dat klinkt als een slechte film. Maar anders dan het doet vermoeden, wordt dit gezien als de meest duidelijke “in your face” patroon. Deze patronen bestaan uit 3 sterke bearish of bullish candles en geven een sterke reversal in de trend aan. In de onderstaande afbeelding is dit ook duidelijk te zien. Vaak komt dit patroon voor na een lange downtrend/uptrend en is daardoor ook een sterk signaal. Het doorbreekt namelijk die lange trend.

Three White Solders en Black Crows (via: Babypips)

De eerste van de drie candles wordt altijd gezien als de reversal candle. Het laat zien dat de trend is gebroken en de andere richting op kan gaan. Maar voor het patroon is het van belang dat de tweede candle altijd een grotere body heeft dan de eerste. Wat dus de kracht bevestigt van de trend verandering. Tot slot moet de derde en de laatste candle minstens dezelfde grootte hebben als de tweede om het gehele patroon af te maken. Tevens moeten de candles zo goed als geen wicks hebben en dus alleen de body groot zijn.

Trade de confirmation

Hoe gaan we dit wederom toepassen tijdens het traden? Net zoals alle overige TA is het van belang dat je alleen de confirmation gaat traden. Dit houdt dus in het geval van de triple candlestick patterns in dat je pas een trade gaat openen wanneer het gehele patroon af is. Je handelt dus nadat het patroon een bevestiging heeft gehad. Je stelt jezelf dus de vragen: blijft de verandering in trend aanhouden of was het slechts een fakeout? Vergeet niet je stop-loss te zetten. Deze is meestal veilig om te zetten op het laagste of hoogste punt van de dag. Hier zal de prijs niet zomaar uitbreken. En wanneer dat wel gebeurt, zul je blij zijn dat je een stop loss hebt gezet.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu