Blockchain Stories

Topl: Investeren op een andere manier

Robin Heester
Topl logo investerings protocol

Topl investerings protocol
Topl is een investeringsprotocol dat is geschreven om investeerders verschillende obstakels te laten ontwijken.  Met name in landen die nog in ontwikkeling zijn is er een beperkte mogelijkheid om makkelijk te investeren. Topl wil deze moeilijkheden wegnemen om zo ook in minder optimale omgevingen kansen te geven enmogelijkheden te bieden om te investeren. Het protocol moet veelbelovende economieën verbinden met investeerders. Winst en sociale impact gaan hand in hand volgens het team achter dit project.

Disclaimer: Topl is een partner van Blockchain Stories.

Topl protocol: open-source blockchain

Topl wil hun met een ‘public, permissionless blockchain’ mogelijkheden bieden om te investeren in opkomende markten. Het netwerk is gebouwd om ambitieuze ondernemers en investeerders samen te brengen. In de praktijk moet het netwerk ervoor zorgen dat ondernemers in landen in opkomst kapitaal kunnen lenen tegen een lagere rente dan lokaal mogelijk is. Topl richt zich met name op de ongeveer 1 miljard mensen die aan het kortste eind hebben getrokken qua financiën en economie in hun land. Ook daar liggen kansen voor investeerders en ondernemers. In principe worden alle soorten investeringen ondersteund door Topl. Bestaande bedrijven, start-ups, kleine ondernemingen alle combinaties en alle smaken zijn mogelijk. Zeker ook omdat het een open-source project is, in theorie kunnen alle mogelijkheden worden gebouwd.

Polys en Arbits in het ecoysteem

Het investeringsplatform van Topl heeft uiteraard ook een eigen valuta. Deze draagt de naam Polys. Smart contracts kunnen worden opgezet met deze coin, maar je kunt ook getokineseerde producten gebruiken om je afspraken na te komen.  De waarde van Polys wordt gewaarborgd door een reeks aan producten om zo stabiliteit te creëren. Polys is beschikbaar als ERC20-token.

Een tweede token in het ecosysteem van Top is Arbits. Dit is de ‘staking token’, ook beschikbaar op de blockchain van Ethereum. Deze tokens kunnen op het netwerk van Topl op twee verschillende manieren worden gebruikt:  je kunt het gebruiken als ‘klassieke’ proof-of-stake (POS) token. Hiermee houd je de tokens in je wallet en draag je bij aan het netwerk. Je kunt je Arbits ook gebruiken om posities in te nemen in het voorspellen van markten op het protocol. Hiermee kunnen tokenbezitters aangeven hoe zij denken dat de markt van een bepaald project gaat verlopen. Wanneer je goede voorspellingen doet, kun je meer Arbits verdienen.

Sociaal investeren

Topl is dus een investeringsprotocol dat is geschreven met in het achterhoofd een hele grote groep mensen die wel investeerders zoeken/verdienen, maar die niet of nauwelijks kunnen vinden. Met behulp van Topl moet het mogelijk zijn om vanuit Nederland een in een koffieboer in Vietnam te investeren. Dat kan de portemonnee van de investeerder bevorderen, terwijl het ook de koffieboer en zijn omgeving een boost kan geven. Er kan bijvoorbeeld met lagere rentes geld worden geleend en tegelijkertijd kan iedereen die dat wil investeren via het platform, een win-winsituatie voor alle betrokken partijen dus.
Check ook de website van Topl en de whitepaper.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer