27 september 2023
Blockchain Stories
Bitcoin Nieuws

BTC Direct betaalt werknemers met bitcoin

btc direct bitcoin ipv geld

Alle medewerkers van het Nederlandse bedrijf BTC Direct krijgen komende maand een deel van hun salaris uitbetaald in Bitcoin. Het bedrijf, dat voor haar klanten bitcoins koopt en verkoopt, vroeg een aantal maanden geleden aan de medewerkers of zij een deel van hun salaris in Bitcoin wilde ontvangen.

Bitcoin ipv euro’s

Iedereen uit het team stond open voor dit initiatief, al dan niet met een klein bedrag. Tegenover het AD laat woordvoeder Jerrymie Marcus weten dat het enthousiasme van de medewerkers van BTC Direct hem niet verrast: “Om eerlijk te zijn werken hier alleen maar enthousiastelingen die ook vanuit idealisme handelen.” Het idee kwam dan ook uit de koker van verschillende werknemers van het bedrijf.

Initiatiefnemers

Één van de initiatiefnemers is Roy Spies. Hij kocht al een klein beetje bitcoin van zijn salaris en hij is blij dat dat straks automatisch gaat.

Spies: “Ik koop elke maand al een paar honderd euro aan cryptomunten. Ik vind het handig dat dit straks automatisch gaat, het scheelt mij weer transactiekosten.”

Als het Spies ligt krijgt hij in de toekomst ook de mogelijkheid zich uit te betalen in andere cryptomunten zoals ether en litecoin.

Nederlandse wet

Voor zover bekend is BTC Direct het eerste bedrijf die dit op deze manier doet in Nederland. Je kunt in ons land niet zomaar alle salarissen uitbetalen in cryptocurrency’s. Het minimumloon moet uitbetaald worden in de oude vertrouwde euro. Zelf ook interesse in bitcoin? Lees dan eens ons artikel: Bitcoin als geld.

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Google Chrome extensie NoCoin steelt private keys

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) richting $5.000, VeChain NFC-chips in hippe sneakers

Wessel Simons

Bitcoin Roadmap 2018: een blik op de toekomst

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.