Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

BTC Direct betaalt werknemers met bitcoin

Alle medewerkers van het Nederlandse bedrijf BTC Direct krijgen komende maand een deel van hun salaris uitbetaald in Bitcoin. Het bedrijf, dat voor haar klanten bitcoins koopt en verkoopt, vroeg een aantal maanden geleden aan de medewerkers of zij een deel van hun salaris in Bitcoin wilde ontvangen.

Bitcoin ipv euro’s

Iedereen uit het team stond open voor dit initiatief, al dan niet met een klein bedrag. Tegenover het AD laat woordvoeder Jerrymie Marcus weten dat het enthousiasme van de medewerkers van BTC Direct hem niet verrast: “Om eerlijk te zijn werken hier alleen maar enthousiastelingen die ook vanuit idealisme handelen.” Het idee kwam dan ook uit de koker van verschillende werknemers van het bedrijf.

Initiatiefnemers

Één van de initiatiefnemers is Roy Spies. Hij kocht al een klein beetje bitcoin van zijn salaris en hij is blij dat dat straks automatisch gaat.

Spies: “Ik koop elke maand al een paar honderd euro aan cryptomunten. Ik vind het handig dat dit straks automatisch gaat, het scheelt mij weer transactiekosten.”

Als het Spies ligt krijgt hij in de toekomst ook de mogelijkheid zich uit te betalen in andere cryptomunten zoals ether en litecoin.

Nederlandse wet

Voor zover bekend is BTC Direct het eerste bedrijf die dit op deze manier doet in Nederland. Je kunt in ons land niet zomaar alle salarissen uitbetalen in cryptocurrency’s. Het minimumloon moet uitbetaald worden in de oude vertrouwde euro. Zelf ook interesse in bitcoin? Lees dan eens ons artikel: Bitcoin als geld.

 

Gerelateerde artikelen

Solana beschikbaar op HashKey Global en zorgt voor uitbreiding Aziatische markt

Bo van Stenis

Goedkeuring Ethereum ETF zorgt dat ONDO met 13% stijgt

Timo Bruinsel

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer