19 juni 2021
Blockchain Stories
Cryptobeurs Nano Nieuws

Italiaanse rechter: BitGrail blijft gesloten

Italiaanse rechter: BitGrail blijft dicht

De Italiaanse cryptobeurs BitGrail blijft dicht, dat heeft de rechtbank van Florence besloten. De exchange zou zelf graag weer open gaan, maar dit wordt dus tegengehouden.

BitGrail en nano

Deze voorzorgsmaatregel werd voor het eerst voorgesteld door advocatenkantoor BonelliErede. De beurs wilde in het begin van mei weer herstarten, maar dat werd dus tegengehouden door het verzoek van BonelliErede. Het kantoor vertegenwoordigd ruim drieduizend gedupeerde BitGrail gebruikers die hun gestolen coins terug willen. De cryptobeurs was de plek waar de meeste nano (XRB) werd verhandeld. De leiding van de exchange moest in februari van dit jaar bekend maken dat zij voor meer dan 170 miljoen dollar aan XRB ‘kwijt’ waren.

Franceso Firano

Franceso Firano, de eigenaar van de exchange, gaf de ontwikkelaars van nano de schuld. Hij stelde dat de fout bij de cryptocurrency zelf lag en niet bij BitGrail. Hij vroeg de developers om een zogeheten ‘rollback’ om de verliezen terug te krijgen, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

Nano Foundation

Vanuit de Nano Foundation kwam vorige maand echter het bericht dat er volgens al het beschikbare bewijs alleen gekeken moet worden naar de cryptobeurs. Een fout in de code van XRB is volgens hen niet aan de orde. Lead developer Colin LeMahieu vertelt in een interview aan CCN dat de recente perikelen rond BitGrail erg vervelend zijn, maar dat zij gewoon doorgaan met waar ze mee bezig waren. “We hebben erg veel middelen gestoken in het onderzoek naar wat er precies gebeurd is. Maar de ontwikkeling van het protocol en het project in het algemeen gaan gewoon door,” zegt LeMahieu

Bron: CCN
Foto: Pixabay

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Digitale assets via Zwitserse bank

Arnold Hubach

Morgan Stanley bereidt zich voor op handel Bitcoin

Jordy Schreuder

Bitcoin investeerders niet goed met wachtwoorden

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.