4 maart 2024
Blockchain Stories
Bitcoin Nieuws regulering

Amerika maakt jacht op bitcoin prijsmanipulatie

United States' Justice Department bitcoin prijsmanipulatie

De United States’ Justice Department is een onderzoek gestart naar mogelijke marktmanipulatie van verschillende cryptocurrency’s waaronder bitcoin. Prijsmanipulatie is verboden en over de gehele wereld lopen er rechtszaken in tal van industrieën over dit onderwerp.

Bitcoin prijsmanipulatie

Omdat de cryptomarkt op dit moment niet streng gereguleerd wordt, kan het de indruk wekken dat de prijs manipuleren hier wel mag.  Maar niets is minder waar: ook bitcoin prijsmanipulatie is verboden. Het probleem is natuurlijk dat de markt nog jong is en weinig regeltjes kent, ook het anonieme karakter van veel cryptovaluta zijn een probleem voor handhavers.

Focus op spoofing

Het onderzoek van de Justice Department richt zich vooral op ‘spoofing’. Spoofing is een vorm van marktmanipulatie waar mensen andere handelaren in de val lokken door middel van neppe orders. Ook wordt er gekeken naar ‘wash trading’, waar handelaren coins aan zichzelf kopen en verkopen om zo de prijs een bepaalde kant op te duwen.

Steeds meer regulering

De roep om regulering wordt harder. Steeds meer bedrijven spelen daarom in op aankomende regelgeving omtrent het handelen in cryptovaluta. Bijna alle grote cryptobeurzen vragen om jouw persoonlijke gegevens als je fijn wil handelen op hun platform. En sommige platformen gaan nog een stapje verder: Gemini gaat bijvoorbeeld in zee met Nasdaq om alle markten goed in de gaten te houden op het gebied van ongebruikelijke marktpatronen.

Bitcoin prijs loopt weer een deuk op

Welke invloed nieuws heeft op de prijs van bitcoin is nooit echt duidelijk te zeggen. Maar kort voor en ver na dit nieuws staat de cryptomunt op de laagste stand in dollars sinds begin mei. Met $7,260 als laagste punt.
Meer lezen over bitcoin? Check onze bitcoinpagina!

Bron: Bloomberg 
Foto: Pixabay

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Gaat de Ethereum (ETH) koers boven de $200 uitbreken?

Redactie

Bitmain moet Israëlisch ontwikkelingscentrum voor blockchain sluiten

Arnold Hubach

Opgelicht door BitConnect? De FBI wil je spreken

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.