Blockchain Stories
Image default
Lightning Network Nieuws

MIT test Lightning Network met smart contracts

Onderzoekers aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) geven ons een blik in de toekomst van bitcoin. De prestigieuze universiteit uit Amerika is volgens CoinDesk bezig om het Lightning Network en smart contracts te combineren.

Lightning Network en smart contracts

Het Lightning Network moet het mogelijk maken weer makkelijk en snel te betalen met bitcoin. In ons artikel over bitcoin komt dit ingenieuze idee ook voorbij.  In combinatie met smart contracts is het mogelijk om niet alleen snelle transacties te doen, maar deze ook nog eens complexe opdrachten mee te geven. Zo wordt er bijvoorbeeld een manier getest om cryptomunten te laten reageren op externe factoren zoals bijvoorbeeld het weer van vandaag of de koers van de dollar.

Verder dan snelheid

Waar het Lightning Network zorgt voor schaalbaarheid, moeten smart contracts de mogelijkheid bieden meer te doen met je coins. Zo zou je met behulp van de juiste contracten bijvoorbeeld weddenschappen af kunnen sluiten.

MIT-onderzoekers gaan verder

Onderzoekers Tadge Dryja en Alin S Dragos zijn mede verantwoordelijk voor de experimenten. Dragos was al een tijdje bezig met dit soort dingen, maar de onderzoeker heeft zijn geschreven code nu voor het eerst
in een werkend prototype geïmplementeerd.  Dragos tegen CoinDesk: “We hebben dit gebouwd als een alleenstaand onderdeel van onze software. We kozen nu voor de dollar, maar het kan echt elk stukje data zijn eigenlijk. Het weer of een aandeel, bijvoorbeeld.” De onderzoeker geeft duidelijk aan dat dit nog erg experimenteel is en dus nog niet gebruikt moet worden met échte bitcoins.

Lange weg te gaan

Het onderzoek naar de mogelijkheden van bitcoin staan nog in de kinderschoenen. De onderzoekers van MIT willen op termijn hun onderzoek doorgeven aan anderen. Dragos: “We werken met bedrijven die hier mee aan de slag willen gaan.” De code is nog niet gebruiksvriendelijk, daar kunnen dus nog een hoop stappen in worden gemaakt. “Nieuwe technologieën zijn er altijd, dat wil echter niet zeggen dat ze ook gebruikt gaan worden. We hebben geen idee wat mensen er uiteindelijk mee gaan doen.” aldus Dragos.

Gerelateerde artikelen

BNB Foundation vernietigt $1.17 miljard aan BNB tokens

Thanh Lanh Tran

Gebruik stablecoins 2024 gestegen met 15%: Bijna 100 miljoen gebruikers

Marijn van Leeuwen

Potentiële stijging voor Dogecoin koers: Bullish trends

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer