Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Facebook draait cryptocurrencyban terug

Facebook accepteert per direct weer advertenties die te maken hebben met cryptovaluta. Promotie van ICO’s en binaire opties blijft verboden blijkt uit de aankondiging.

Crypto advertenties leveren geld op

De cryptomarkt zit natuurlijk in een dalletje sinds de grote pieken eind vorig jaar, maar er gaat nog steeds een hoop geld in om. Mensen willen maar wat graag hun cryptodiensten aanbieden aan een ieder die het wil horen. Facebook lijkt daar nu gehoor aan te geven en wil ook een graantje meepikken.

“Not acting in good faith”

In het begin van dit jaar werd elke vorm van adverteren vanuit de cryptowereld nog verboden. Volgens Facebook was dat omdat een hele hoop bedrijven niet ethisch handelde. Een beetje hypocriet uit de hoek van een bedrijf als Facebook, maar dat is een ander verhaal. In die aankondiging werd overigens wel al aangegeven dat dit verbod zou worden herzien als de situatie daar om vroeg. En dat is nu.

Facebook, Google, Twitter en Snapchat

Kort na het verbod op Facebook volgde andere grote internetbedrijven snel. Google liet in maart weten ook af te zien van het aanbieden van advertenties die te maken hebben met cryptovaluta. Terwijl Twitter alleen nog advertenties laat zien van cryptobeurzen en wallets die aangeboden worden door beursgenoteerde ondernemingen. Snapchat vind cryptogeld best oké, maar ICO’s mogen niet adverteren op hun platform.

In de praktijk

Na de aankondiging moesten wij natuurlijk gelijk even kijken of we voor een tientje mochten adverteren. Je blijkt echter eerst een formulier in te moeten vullen met een aanvraag om te mogen adverteren. Bij deze aanvraag moet je bijvoorbeeld aangeven wat voor dienst je levert, waar je vandaan komt en een beschrijving van de inhoud die je wil adverteren. Nieuwswebsites en bepaalde diensten staat het normaal gesproken vrij om te adverteren nadat hun aanvraag is goedgekeurd.

Onze Facebook vind je trouwens hier.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer