26 september 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Facebook draait cryptocurrencyban terug

Facebook draait cryptocurrencyban terug

Facebook accepteert per direct weer advertenties die te maken hebben met cryptovaluta. Promotie van ICO’s en binaire opties blijft verboden blijkt uit de aankondiging.

Crypto advertenties leveren geld op

De cryptomarkt zit natuurlijk in een dalletje sinds de grote pieken eind vorig jaar, maar er gaat nog steeds een hoop geld in om. Mensen willen maar wat graag hun cryptodiensten aanbieden aan een ieder die het wil horen. Facebook lijkt daar nu gehoor aan te geven en wil ook een graantje meepikken.

“Not acting in good faith”

In het begin van dit jaar werd elke vorm van adverteren vanuit de cryptowereld nog verboden. Volgens Facebook was dat omdat een hele hoop bedrijven niet ethisch handelde. Een beetje hypocriet uit de hoek van een bedrijf als Facebook, maar dat is een ander verhaal. In die aankondiging werd overigens wel al aangegeven dat dit verbod zou worden herzien als de situatie daar om vroeg. En dat is nu.

Facebook, Google, Twitter en Snapchat

Kort na het verbod op Facebook volgde andere grote internetbedrijven snel. Google liet in maart weten ook af te zien van het aanbieden van advertenties die te maken hebben met cryptovaluta. Terwijl Twitter alleen nog advertenties laat zien van cryptobeurzen en wallets die aangeboden worden door beursgenoteerde ondernemingen. Snapchat vind cryptogeld best oké, maar ICO’s mogen niet adverteren op hun platform.

In de praktijk

Na de aankondiging moesten wij natuurlijk gelijk even kijken of we voor een tientje mochten adverteren. Je blijkt echter eerst een formulier in te moeten vullen met een aanvraag om te mogen adverteren. Bij deze aanvraag moet je bijvoorbeeld aangeven wat voor dienst je levert, waar je vandaan komt en een beschrijving van de inhoud die je wil adverteren. Nieuwswebsites en bepaalde diensten staat het normaal gesproken vrij om te adverteren nadat hun aanvraag is goedgekeurd.

Onze Facebook vind je trouwens hier.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Verkiezingen via blockchain van Gulden (NLG)

Gastredacteur

Google Chrome extensie NoCoin steelt private keys

Arnold Hubach

Grootste retailer in Zwitserland accepteert onder andere bitcoin

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.