22 maart 2023
Blockchain Stories
Bitcoin EOS Ethereum NEO Nieuws Waves

Chinese cryptoranglijst: EOS bovenaan, BTC bijzonder laag

Chinese crypto ranglijst

Een groep onderzoekers gelieerd aan het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie zijn weer met een ranglijst van blockchainnetwerken naar buiten gekomen. Het komt niet echt als een verrassing, maar de Chinezen hebben decentralisatie niet zo hoog op de prioriteitenlijst staan. EOS staat op plek één terwijl je voor BTC af moet dalen naar plekje zeventien.

EOS de beste

Ondanks grote problemen tijdens de release van EOS en centralisatie van het project scoort EOS dus het hoogst op de categorieën die de Chinezen hebben opgesteld. 102 punten voor ‘fundamentele technologie’, 15.4 voor toepasbaarheid en 44.1 voor innovatie. Ethereum staat als tweede op de lijst met een iets lagere score voor fundamentele technologie, maar hoger op toepasbaarheidsschaal. NEO complimenteert de top drie van de onderzoekers.

Bitcoin erg laag op de ranglijst

Volgens de website van de index is het doel van de lijst ‘het evalueren van het ontwikkelingsniveau van globale publieke chains’. Opmerkelijk is dan toch dat bitcoin pas als zeventiende op de lijst staat. Bitcoin scoort erg laag op fundamentele technologie met een score van 41.6. Maar scoort relatief hoog qua innovatie met 35 puntjes. Op de vorige lijst van de CCID, het onderzoeksteam van het Chinese Minisetrie van Industrie, stond de allereerste cryptomunt nog op plek dertien.

Gehele lijst

Lijstjes zijn altijd leuk. Deze geeft een mooi inzicht in de manier waarop er in China naar blockchains gekeken wordt. Zelfs Ripple (XRP) staat hoger dan bitcoin.  Als je het mij vraagt mist deze index toch nog een aantal factoren zoals decentralisatie en sterkte van het netwerk. Van de dertig coins die bekeken zijn scoort NEM het laagst. De complete lijst vind je hieronder. Met eerst de afkortingen en volledige namen van de verschillende blockchainnetwerken. Daarna staan op volgorde: fundamentele technologie, toepasbaarheid en innovatie als punten op de lijst. Daarachter vind je de uiteindelijke score en de positie op de ranglijst.

Chinese cryptoranglijst
Chinese cryptoranglijst

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

KuCoin verwijdert Bitcoin Cash trading pairs

Robin Heester

Bithumb opnieuw gehacked, miljoenen EOS en XRP gestolen

Arnold Hubach

Gerucht: Samsung Galaxy S10 komt met bitcoin wallet

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.