28 november 2023
Blockchain Stories
Nano Nieuws

NANO Android Wallet bug: stel je coins veilig!

NANO Android Wallet bug

NANO roept gebruikers van de NANO Android wallet op om hun coins naar een ander adres te sturen. Er is een kwetsbaarheid ontdekt in applicatie voor Android telefoons. Het is aan te raden om zo snel mogelijk jouw munten te versturen naar een veilig adres.

NANO Android Wallet

Neem het zekere voor het onzekere en zorg ervoor dat je geen coins meer hebt staan op adressen die je verkregen hebt via de NANO Android Wallet. In een post op Reddit laat de CEO van Nanex weten dat er kwetsbaarheden zitten in de manier waarop de seeds voor wallets worden gecreëerd.

Random bug

Het probleem komt voort uit het gebruik van de ‘Random.java’ class die gebruikt wordt om semi-random nummers te genereren. Het ontwikkelteam is deze fout pas sinds kort op het spoor. Je Android telefoon moet kwaadaardige processen hebben draaien om je cryptomunten in gevaar te brengen. Deze processen zouden toegang tot jouw seed kunnen krijgen. Als dit het geval is hebben zij dus ook toegang tot jouw coins. Het is niet duidelijk hoeveel mensen de dupe zijn van deze fout in de code van de NANO Android Wallet. Zorg ervoor dat je een nieuwe wallet seed krijgt. Hoe je dat met doen kun je op de officiële website vinden.

Niet het jaar van NANO

Eerder dit jaar heeft de community van het eerdere RailBlocks al te maken gehad met andere moeilijkheden. Zo zijn er voor miljoenen aan NANO gestolen bij de Italiaanse cryptobeurs BitGrail. In deze zaak wijzen beide partijen naar elkaar als de boosdoeners.

Vragen? Kom eens langs op Telegram.

Later meer.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Blockchain for Europe door Ripple, NEM en vrienden

Robin Heester

Blockchain in Cambodja #3: Lokale digitale valuta die handel stimuleert

Arnold Hubach

Bitmain wil naar beurs: IPO in Hong Kong

Jordy Schreuder
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.