4 maart 2024
Blockchain Stories
Cryptobeurs Nieuws

UPDATE. Bithumb hack: meer dan 27 miljoen euro gestolen

Bithumb hack

Bithumb stopt tijdelijk met het accepteren van stortingen en opnames van cryptomunten. Dit doet de Zuid-Koreaanse cryptobeurs nadat er voor meer dan 27 miljoen euro aan tokens is gestolen door hackers op 20 juni 2018. Er is geen reden tot grote paniek,  de gedupeerden worden na deze Bithumb hack gecompenseerd door het platform.

UPDATE 28/6/2018: het aantal gestolen coins ligt een stuk lager. Geschatte waarde in dollars is op dit moment 17 miljoen volgens de blogpost van BitHumb. Het merendeel van de gestolen coins is bitcoin. Ook zijn er veel ETH en XRP gestolen. 

Gestolen coins van Bithumb
Gestolen coins van Bithumb

 

 

Bithumb hack

Het bedrijf laat in een bericht weten dat de hack afgelopen nacht heeft plaatsgevonden. In het bericht laat de cryptobeurs weten dat de overige cryptovaluta over zijn gezet naar een cold wallet. Daarna wordt er gewerkt met een internetloze omgeving om de coins veilig op te slaan. Bithumb adviseert handelaren op dit moment te stoppen met het storten van alle valuta. De Koreanen geven gelukkig aan iedereen te compenseren, maar tegelijkertijd betekent dat dat zij de coins niet terug kunnen halen.

Tweede hack in Zuid-Korea

Coinrail, een kleinere Koreaanse beurs, liet 10 juni weten ook gehackt te zijn. Daar werd voor ongeveer 34 miljoen euro aan ERC-20tokens gestolen. Het ging onder andere om ruim 1900 ether, 2.6 miljard NPXS, 93 miljoen ATX en 831 miljoen DENT-munten. Deze zijn kinderspel vergeleken met de grootste cryptocurrency diefstal in de geschiedenis. Bij Mt.Gox in 2014 werd er 750.000 BTC gestolen, dat is op dit moment ruim 4.2 miljard in euro’s waard.

Gestolen cryptovaluta

Deze Bithumb hack geeft maar weer eens aan dat jouw zuur verdiende cryptomunten vasthouden op een cryptobeurs erg risicovol is. Als jij je cryptovaluta in eigen bezit hebt, ben je niet afhankelijk van de veiligheid van cryptobeurzen. Wanneer jij het grootste gedeelte van je portfolio nog steeds op centrale exchanges hebt staan, kijk naar de vele voorbeelden van gehackte exchanges en trek je conclusies.
Om af te sluiten kun je luisteren naar deze wijze woorden van Andreas Antonopoulos. “Not your keys, not your bitcoin!”

Bitcoin kopen? Check onze gids. Voor andere vragen kun je terecht op onze starterspagina of Telegram.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bitfinex schrapt $10k minimum, Android-virus wil jouw geld

Robin Heester

Bakkt start 12 december met Bitcoin futures

Jordy Schreuder

Totaal van Coinbase gebruikers enorm toegenomen

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.