27 september 2022
Blockchain Stories
Cryptobeurs Nieuws

Japans grootste chat-app start eigen cryptobeurs

Line start Bitbox

Het grootste sociale netwerk van Japan, LINE, start een eigen cryptobeurs. De Japanners zijn een bedrijf gestart in Singapore om vanuit daar te beginnen met dit initiatief. Opmerkelijk detail: Japanners en Amerikanen zijn voorlopig niet toegestaan op het platform.

LINE

LINE is een gratis applicatie waarmee je gratis kunt chatten. Het lijkt op Whatsapp en is gigantisch populair in Japan. Honderden miljoenen mensen gebruiken de app dagelijks.. Het bedrijf, Line Corperation, achter de chatapplicatie wil zich nu ook gaan mengen in de wereld van cryptocurrency. Dit is niet het eerste crytpo-avontuurtje van het bedrijf. In mei kondigde de Japanners al aan samen met ICON (ICX) te gaan bouwen aan een eigen blockchain voor. De chain gaat ‘Unchain’ heten en moet met behulp van decentrale apps een bijdrage gaan leveren aan verdere ontwikkelingen omtrent LINE.

BITBOX

In een persbericht meldt het Japanse bedrijf dat hun cryptobeurs BITBOX gaat heten. BITBOX gaat in eerste instantie dertig cryptomunten aanbieden. Ruilparen met traditionele valuta staan nog niet gepland. Amerikanen en Japanners mogen voorlopig niet handelen op het plaform. “LINE wil de cryptocurrency industrie ingaan met de intentie om alle regels en regulaties van landen te respecteren” meldt het bedrijf. Amerikanen worden wel vaker uitgesloten van deelname aan bijvoorbeeld ICO’s. Japans uitsluiting is opmerkelijk, aangezien dat land toch bekend staat als meegaand en vriendelijk op het gebied van cryptocurrency.

Geen Japan

Andere beurzen lijken Japan wel interessant te vinden. Zo kondigde Coinbase deze maand aan ook hun diensten aan te willen bieden in het land van de rijzende zon. Ook op het gebied van regelgeving is Japan een voorvechter. Ze lopen bijvoorbeeld voorop op het gebied van internationale regelgeving rondom cryptomunten.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Een schat van $1 miljoen aan bitcoin (BTC), getokeniseerde aandelen

Robin Heester

Bitcoin – History repeats

Marvin

‘Facebook werkt aan eigen cryptomunt’

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.