Blockchain Stories
Image default
Cryptobeurs Nieuws

Japans grootste chat-app start eigen cryptobeurs

Het grootste sociale netwerk van Japan, LINE, start een eigen cryptobeurs. De Japanners zijn een bedrijf gestart in Singapore om vanuit daar te beginnen met dit initiatief. Opmerkelijk detail: Japanners en Amerikanen zijn voorlopig niet toegestaan op het platform.

LINE

LINE is een gratis applicatie waarmee je gratis kunt chatten. Het lijkt op Whatsapp en is gigantisch populair in Japan. Honderden miljoenen mensen gebruiken de app dagelijks.. Het bedrijf, Line Corperation, achter de chatapplicatie wil zich nu ook gaan mengen in de wereld van cryptocurrency. Dit is niet het eerste crytpo-avontuurtje van het bedrijf. In mei kondigde de Japanners al aan samen met ICON (ICX) te gaan bouwen aan een eigen blockchain voor. De chain gaat ‘Unchain’ heten en moet met behulp van decentrale apps een bijdrage gaan leveren aan verdere ontwikkelingen omtrent LINE.

BITBOX

In een persbericht meldt het Japanse bedrijf dat hun cryptobeurs BITBOX gaat heten. BITBOX gaat in eerste instantie dertig cryptomunten aanbieden. Ruilparen met traditionele valuta staan nog niet gepland. Amerikanen en Japanners mogen voorlopig niet handelen op het plaform. “LINE wil de cryptocurrency industrie ingaan met de intentie om alle regels en regulaties van landen te respecteren” meldt het bedrijf. Amerikanen worden wel vaker uitgesloten van deelname aan bijvoorbeeld ICO’s. Japans uitsluiting is opmerkelijk, aangezien dat land toch bekend staat als meegaand en vriendelijk op het gebied van cryptocurrency.

Geen Japan

Andere beurzen lijken Japan wel interessant te vinden. Zo kondigde Coinbase deze maand aan ook hun diensten aan te willen bieden in het land van de rijzende zon. Ook op het gebied van regelgeving is Japan een voorvechter. Ze lopen bijvoorbeeld voorop op het gebied van internationale regelgeving rondom cryptomunten.

Gerelateerde artikelen

BNB Foundation vernietigt $1.17 miljard aan BNB tokens

Thanh Lanh Tran

Gebruik stablecoins 2024 gestegen met 15%: Bijna 100 miljoen gebruikers

Marijn van Leeuwen

Potentiële stijging voor Dogecoin koers: Bullish trends

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer