Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Duitse solarisBank gaat cryptobedrijven helpen

Ondernemers uit de Europese Economische Ruimte (EEA) kunnen vanaf nu aankloppen bij solarisBank voor hulp bij hun cryptocurrency ondernemingen. Dat meldt de Duitse tak van Cointelegraph. De EEA bestaat uit op dit moment uit 31 landen, waaronder Nederland en bijna alle andere Europese landen. SolarisBank is een fintech bedrijf met een banklicentie. Zij bieden hun klanten verschillende financiële diensten aan. Bedrijven ondersteunen die bezig zijn met een nieuw soort financiële middelen is dan een logische stap.

Blockchain factory

Met hun ‘Blockchain Factory’ wil solarisBank ondernemers helpen bij hun avonturen in de cryptowereld. Veel (Duitse) banken hebben liever geen bedrijven die zich bezig houden met cryptovaluta onder hun hoede. Deze Duitse bank denkt daar dus anders over. Klanten kunnen een ‘blockchain company account’ openen waarmee ze hun zaakjes wat betreft fiatvaluta kunnen regelen. Ook wil solarisBank cryptobeurzen helpen met het faciliteren van aan- en verkoop van cryptomunten met bijvoorbeeld euro’s.

Enthousiasme vanuit solarisBank

Philipp Blankenagel, verantwoordelijk voor de communicatie vanuit de bank, is natuurlijk erg enthousiast: “We zien dit als een kans om samen met innovatieve bedrijven te werken aan de toekomst van de financiële industrie.” Als bedrijf met een banklicentie hechten ze ook veel waarde aan het volgen van de regeltjes, daar kunnen zij hun partners bij helpen. De mensen achter deze bank doet dit uiteraard niet uit de goedheid van hun hart, zij zien hier een mooie kans in om meer klanten te vergaren.

Europa en cryptocurrency

Het is als ondernemer in Europa niet altijd makkelijk om een bank te vinden die je wil helpen met een onderneming die zich wil manifesteren in de wereld van cryptocurrency. Ondanks bepaalde sentimenten binnen de wereld van crypto is het hebben van een bankrekening voor je bedrijf toch vaak een noodzakelijk kwaad. Toch is het niet allemaal negatief bij ons, zo gaat Binance ruilparen met euro’s aanbieden na hun verhuizing naar Malta.

Foto: Pixabay

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer