26 november 2020
Blockchain Stories
Bitcoin Gerucht

Komt er een boek van Satoshi aan?

Boek van Satoshi

GERUCHT: Satoshi Nakomoto is het pseudoniem van de ontwikkelaar(s) van bitcoin. Satoshi bracht in 2008 de originele whitepaper van bitcoin uit. Een website publiceerde vrijdag een bericht waarin wordt gehint naar een boek van Satoshi. Er zijn al een handje vol mensen geweest die claimen Satoshi te zijn, dus neem alles omtrent dit onderwerp met een flinke korrel zout. Maar het is altijd leuk om te speculeren.

Short story

Op de website valt te lezen dat de schrijver bezig is met een ‘short story’ waarin  ‘een paar van de meest voorkomende vragen én antwoorden’ worden beschreven. Links naar informatie over het boek, als het wordt uitgebracht, zullen op dezelfde website worden gepubliceerd.

Cryptogram

Om het wat spannender te maken zit er ook een cryptogram bij. Volgens Bloomberg is het antwoord op dat cryptogram: ”tatamae”. In het Japans is dat een uitdrukking die ‘het contrast tussen iemands echte gevoelens en wensen’ en ‘het gedrag en de mening die iemand publiekelijk toont’ aangeeft.

Boek van Satoshi

Het uittreksel begint met de tekst ”It was inevatiable”. Om vervolgens de quote die verstopt is in het eerste block van bitcoin nog eens te gebruiken: “The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.” Dit is de beroemde voorpagina van The Times.

"The Times 03 Jan 2009 Chancellor on brink of second bailout for banks"
Foto van: https://www.thetimes03jan2009.com/

De schrijver benadrukt nog maar eens dat Satoshi Nakomoto een synoniem is en geen echte naam. Deze naam is in Japan het equivalent van ”John Smith” of zoals bij ons Jan de Jong. In de tekst wordt aan een hele hoop zaken rondom bitcoin aandacht gegeven. De gevaren, de moeilijkheden en bijvoorbeeld Harold Finney. Finney was één van de weinige die Satoshi in een vroeg stadium al hielp met het schrijven van code voor bitcoin. Tot zijn laatste adem, want in 2014 overleed hij aan de gevolgen van ALS.

Gerucht

Voorlopig is dit alles nog een gerucht. In het uittreksel staan een hele hoop interessante weetjes. Wie de schrijver ook is, hij/zij weet wel het een en ander van bitcoin af. Mocht er echt een boek van Satoshi aankomen dan lig ik op de dag dat hij uitkomt netjes in mijn slaapzak voor de (digitale)boekenwinkel.

Foto: Pixabay

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: de Bitcoins zijn weer bezig, NEM en WAVES knallen

Arnold Hubach

Nieuwsupdate: Rusland aan de bitcoin?

Arnold Hubach

Bitcoin nieuws: het mag wat positiever

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.