13 mei 2021
Blockchain Stories
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Marktupdate Week 26 2018 – BTC, KEY en PCN

Marktupdate Week 26 2018 - BTC, KEY en PCN

De cryptocurrencymarkt leefde in de week van 25 juli weer een heel klein beetje op. Bitcoin (BTC) eindigde ruim in de plus. Van de andere grote coins deden met name Monero (XMR), Ontology (ONT) en Ethereum Classic (ETC) het lekker.

Licht aan het einde van de tunnel?

Sinds de gigantische stijgingen rond de jaarwisseling zitten alle grote cryptomunten in een dalletje. Deze week zag de markt er echter niet zo slecht uit. Bitcoin liet zo nu en dan wat mooi groens zien en eindigde in de plus met ruim 6.6%. De grootste stijgers in de top twintig waren XMR (16.2%), ETC (14,22%) en ONT (12,46%). De verliezen in de top bleven redelijk beperkt met alleen TRON (TRX) als uitschieter naar beneden. Opmerkelijk detail: Tether (USDT) staat in de top tien. De coin die altijd gelijk moet staan aan de dollar heeft nog nooit eerder zo hoog gestaan qua marktcapaciteit.

Cryptomarkt Update Top 20 Week 26 2018
Cryptomarkt Update Top 20 Week 26 2018 door CMC

 

Grootste stijger: SelfKey (KEY)

SelfKey (KEY) is naar eigen zeggen de ‘sleutel’ naar vrijheid. Het plaform wil gebruikers de mogelijkheid bieden hun digitale identiteit zelf in beheer te nemen. KEY steeg deze week met ruim 386%. De prijs kroop op 27 juni omhoog nadat cryptobeurs Binance de munt aanbood. Het hoogtepunt was op de dertigste met een marktcapaciteit van ruim 85 miljoen USD. De cryptomunt is ondertussen wel weer bezig met een correctie.

SelfKey SelfKey KEY Week 26 2018KEY Week 26 2018
Koers van SelfKey Week 26 2018

Diepste daler: PeepCoin (PCN)

De pijnlijkste daler deze week is toch wel PeepCoin(PCN). Hodlers van PCN werd een overgang beloofd naar Dappscoin. Mede hierdoor steeg de prijs van de cryptomunt enorm hard tot wel 20 Satoshi. Maar de wissel naar Dappscoin is er nooit van gekomen. Hierdoor zakte de prijs tot onder 1 Satoshi. Investeerders in PCN kwamen er dus bedrogen uit.

Blijf op de hoogte

Wil je mee praten over de gebeurtenissen in de cryptomarkt? Kom dan eens langs op Telegram of like onze Facebookpagina.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin mining steeds decentraler

Robin Heester

Europa begroot meer dan 1 miljoen euro voor toezicht op cryptocurrency

Jordy Schreuder

Binance stopt 1 miljard dollar in investeringsfonds

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.