Blockchain Stories
Image default
Blog Technische Analyse

Technische Analyse: Daily Pivot Points

Martijn is 27 jaar en komt uit het oosten van het land (Enschede). Hij is actief binnen de psychologie en houdt zich daarbij ook veel bezig met muziek. De Tukker is vorig jaar in aanraking gekomen met cryptocurreny en blockchaintechnologie. Inmiddels is hij veel bezig met het lezen en bekijken van charts. In deze wekelijkse rubriek neemt Martijn ons mee in zijn ontwikkeling op het gebied van technische analyse. Hij kwalificeert zichzelf nog als een beginner en hij zal aan de hand van deze blogposts zijn bevindingen en ideeën posten.

Technische analyse

De tools die ik gebruik in charts zijn de Ichimoku Cloud, volume profile, Knoxville divergence, RSI , Stoch, Kumo IV indicator en pivot points. Ik pak timesframes vanaf een uur tot de daily of weekly. Kortere timeframes werken voor mij niet. De meeste waarde hecht ik aan de Ichimoku Cloud en de volume profile. Deze geeft support/resistance vaak erg goed aan. Hoe ik deze tools gebruik kan ik het beste laten zien aan de hand van charts. Vandaag behandelen we de daily pivot points.

Martijns Analyse #1 - Daily Pivot Points
Martijns Analyse #1 – Daily Pivot Points

Missed Pivot Points

In deze chart zie je een hele hoop verschillende dingen. De witte lijnen door, op of onder de candles zijn de daily pivot points. Pivot points zijn punten die tot stand komen door de high + low + close prijzen van een candle bij elkaar op te tellen en deze door drie te delen. In de bovenstaande chart hebben we daily pivot points  Je gebruikt dan de dagelijkse high, low en close om de pivot points te bepalen.

Op 30 juni schiet de prijs boven de daily pivot en daalt de volatiliteit (witte lijn onderaan de chart) daarna drastisch. De hele dag blijft de prijs boven de daily pivot en raakt hem niet meer aan. Dit kan je dan een missed pivot noemen, dit kan een (tijdelijke) trend reversal betekenen. Een missed pivot point wordt gebruik om een verandering in het marktsentiment te bepalen. Als deze missed pivot in stand blijft die dag, en de volatiliteit laag is, is er een kans dat hij die (tijdelijke) trend door gaat zetten, en dus gaat uitbreken (naar de gewenste kant).

Handelen naar je charts

Wanneer je dit ziet gebeuren in een chart kun je er naar handelen. Je kunt orders plaatsen met een goede stop/loss om hier op te anticiperen. In de chart is te zien dat de prijs aan het consolideren is en de pivot points dicht bij elkaar liggen (een soort van “cluster”). Een vuistregel die ik hierbij geleerd heb: er volgt vaak een breakout, die moet binnen de 48 uur gebeuren. Anders cancel ik mijn orders en ga ik verder kijken.

Vragen en opmerkingen

Vragen of adviezen over deze manier van technische analyse? Kom eens langs bij ons Telegramkanaal. Of vraag het direct aan Martijn op Twitter. Zelf aan de slag? Dat kan op TradingView.

Gerelateerde artikelen

Crypto gestolen via malafide Google Chrome extension: Trader verliest $ 800k door keyloggers

Marijn Van Leeuwen

Hong Kong exchange HashKey gaat internationaal: Licentie in Bermuda verkregen

Marijn Van Leeuwen

Meer bearish actie na bearish candlesticks voor Bitcoin koers?

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer