Blockchain Stories
Image default
Cryptobeurs Nieuws regulering

Cryptobeurzen Zuid-Korea: Officieel een eigen industrie

De Zuid-Koreaanse regering heeft cryptobeurzen officieel erkend. De industrie voor cryptobeurzen krijgt de stempel ”Cryptocurrency Exchange and Brokerage”. Lokale media in Zuid-Korea laten weten dat de autoriteiten in het land hun plannen helemaal hebben uitgewerkt.

Wetgeving

De nieuwe wetgeving zorgt er voor dat ruilbeurzen op grote schaal kunnen functioneren met hulp van de lokale autoriteiten. De nieuwe regels komen niet uit de lucht vallen. Hacks zoals eerder dit jaar bij Bithumb zijn de Zuid-Koreanen een doorn in het oog. Met meer en betere regels om de beurzen te helpen hopen de regelgevers in Korea dit soort dingen te voorkomen.

Cryptocurrency Exchange and Brokerage

Nu de regels staan is er ruimte voor deze nieuwe industrie in Zuid-Korea. Duidelijke regels en richtlijnen zorgen ervoor dat bedrijven beter hun ding kunnen doen. Wel betekent dit dat alle klanten van deze beurzen moeten voldoen aan strengere regels, zoals nog striktere  Know Your Customer (KYC) regels.  Grote beurzen zullen hun interne structuren moeten herzien en betere veiligheidsmaatregelen nemen.

Geen kleine beurzen meer

Voordat deze regels er waren konden cryptobeurzen vrij makkelijk opstarten. Er was slechts een licentie nodig van ongeveer 20 dollar om te beginnen. De komende maanden moeten alle beurzen opnieuw hun keuring ondergaan. Op het gebied van veiligheid kan dat nog wel eens voor problemen zorgen. Ook moeten alle beurzen voldoen aan bepaalde financiële eisen. Het herinrichten van je onderneming kost een hoop geld, dat is niet op te brengen voor sommige kleine beurzen.

Steeds meer regulering

Steeds meer regeringen en instanties zien in dat cryptovaluta niet tegen te houden zijn. Malta is druk bezig met gunstige wetten voor blockchainbedrijven. Ook op het wereldtoneel worden stappen gezet om uiteindelijk toe te gaan naar internationale wetgeving omtrent cryptomunten. Recentelijk is er een rapport uitgebracht voor de Europese Commissie Economische en monetaire zaken.  Beetje bij beetje, stapje voor stapje komen we op een punt uit waar cryptomunten daadwerkelijk geaccepteerd worden vanuit regeringen. Maar we zijn er nog lang niet. Sommige landen zien kansen, andere landen zien alleen gevaren.

Bron: CCN
Foto: Pixabay

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer