Blockchain Stories
Image default
Nieuws

BIS-directeur tegen programmeurs: ”Stop met proberen geld te maken”

Algemeen directeur Augustín Carstens van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) roept mensen op te stoppen met het ‘creëren van geld’. Programmeurs achter bitcoin en andere cryptovaluta moeten volgens hem stoppen met geld maken uit het niets…

Bubbel, ponzi scheme en natuurramp

Volgens Carstens zijn cryptovaluta een ‘bubbel, ponzi scheme én natuurramp’. Dat zegt hij in een interview met een mediakanaal uit Basel. De BIS publiceerde dit eind vorige maand op hun website. Hij denkt dat cryptomunten de kernwaarde missen om een échte valuta te zijn. Eerder kwam de bank naar buiten met een artikel over de gevaren van bitcoin en cryptovaluta. Sinds zijn aanstelling bij de Bank voor Internationale Betalingen maakt Carstens regelmatig opmerkingen over cryptomunten. De directeur van de bank voor centrale banken is op zijn zachtst gezegd geen fan.

Geld uit het niets

Carstens: “Jonge mensen zouden hun talenten in moeten zetten voor innovatie, niet geld opnieuw uitvinden. Geld maken uit het niets kan niet.” Dat is op zijn zachtst gezegd een opmerkelijk standpunt voor iemand die betrokken is bij de manier waarop wij nu euro’s, dollars en overige valuta bijdrukken. Dat geld is al een hele lange tijd nergens aan gekoppeld. Terwijl een bitcoin daadwerkelijk tijd en moeite kost om te creëren.

Reacties

Als je het mij vraagt is dit een typisch gevalletje van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Onze euro’s en dollars waren vroeger gekoppeld aan de hoeveelheid goud ergens op de wereld. Sinds dat is los gekoppeld wordt ons geld eigenlijk ook ‘uit het niets’ gemaakt. Terwijl er bij Proof-of-Work cryptomunten wel degelijk iets nodig is om de munten te maken, namelijk computerkracht. Degene die bitcoin wil minen moet er aardig wat arbeid/energie in stoppen om dit te doen.

Met dit soort hypocriete opmerkingen vanuit personen uit de bankenwereld komen er op sociale media natuurlijk altijd reacties vanuit de cryptowereld. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet. Zo reageert Elizabeth Stark, de drijvende kracht achter het Lighting Network, met een lach.

 

Foto: WikiMedia

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer