3 december 2023
Blockchain Stories
Binance Nieuws

Binance staat achter decentrale Founders Bank in Malta

Binance Founders Bank Malta

Founders Bank claimt de eerste stabiele decentrale bankoplossing te gaan bieden. Binance is één van de eerste investeerders in het project. Malta is samen met Zwitserland dé plek op het gebied van positieve regelgeving rondom cryptocurrency. Het is daarom niet gek dat het eiland de laatste tijd veel in het cryptonieuws is.

Founders Bank

De Founders Bank gaat zich focussen op services voor met name techniekbedrijven. De bank zal getokeniseerde oplossingen bieden. Om aan tokens van de bank te komen moet je nog even wachten. In samenwerking met het Duitse Neufund zal de ‘Equity Token Offering’ eind dit jaar plaatsvinden. Iedereen die meedoet wordt dus een beetje mede-eigenaar van de Founders Bank. Klanten van de bank kunnen zelf bepalen welke functies ze straks gaan gebruiken. Het is geen Ethereum qua mogelijkheden, maar je kunt in theorie dus je eigen pakketten samenstellen bij deze bank. De bank wordt op een ‘blockchanmanier’ bestuurd. Natuurlijk is het even afwachten hoe het allemaal verloopt en in de praktijk werkt, maar het idee is leuk.

Michael Bianchi

De voorzitter en mede-oprichter van de bank is Dr. Michael Bianchi, op Malta is hij onder andere actief binnen het bestuur van het vliegveld. Volgens hem is de Founders Bank het missende stukje van het ‘blockchaineiland’ project op Malta. Zijn bank moet een progressieve oplossingen bieden aan decentrale projecten. Welke voordelen de bank straks gaat bieden aan ondernemers is nog de vraag. Het moet concurreren met echte cryptomunten en aan de andere kant traditionele banken.

Business op Malta

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, is uiteraard erg enthousiast over zijn nieuwe investering. Zhao geeft aan open te staan voor nog meer samenwerkingen in de regio. De verhuizing van Binance naar Malta zorgt voor veel kansen voor de grote cryptobeurs. Zo kun je straks handelen met euro’s op het platform.

Bron: CCN

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Soap rond Mt. Gox bijna afgelopen, Mollie stopt met bitcoin?

Robin Heester

Aanval op ‘unhackable’ Bitfi hardware wallet geopend

Arnold Hubach

De grootste officiële ETH donatie-wallets ooit

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.