6 juli 2020
Blockchain Stories
Cryptocurrency Nieuws

Venezuela lanceert nieuwe valuta gekoppeld aan cryptomunt

Venezuela nieuwe valuta petrodollar crypto

Nicolás Maduro, president van Venezuela, lanceert de nieuwe valuta van zijn land op 20 augustus. De petrodollar wordt ondersteund door een cryptmunt. Dat meldt het lokale Telesur. Het land in Zuid-Amerika ligt compleet overhoop doordat de huidige munt enorm in waarde daalt, elke dag een stukje meer. De president van het land gaat daarom de Bolivar Fuerte (VEF) vervangen voor een nieuwe.

Bolívar Soberano en Petro

De nieuwe munt draagt de naam Bolívar Soberano, wat zoveel betekent als ‘soevereine Bolivar’. Deze nieuwe munt is anders dan de huidige valuta van het land. Allereerst worden er vijf nulletjes minder gedrukt op de biljetten. Maar het meest bijzondere is het feit dat de Bolívar Soberano gekoppeld is aan de Petro cryptocurrency. Deze cryptomunt is op zijn beurt weer gekoppeld aan de olie van het land. De Petro is begin dit jaar al gelanceerd. Het land hoopt er zo langzaam weer bovenop te komen, mede door een stabiele(re)  munt.

Maduro

Maduro zegt dat hij met deze nieuwe munt de economie van het land weer in de goede richting wil duwen. Grote vraag is natuurlijk of daar een nieuwe munt (al dan niet een cryptomunt) bij kan helpen. Volgens de president helpt de maatregel onder andere tegen inflatie en het tekort aan contant geld. Wetgever van de oppositie, Angel Alvarado is tegenover CNBC kritisch: “Een paar nullen van het geld afhalen maakt helemaal niks beter.”

Crypto en Venezuela

Het leven in Venezuela is door de gigantische inflatie helemaal op zijn kop gezet. Het is een zooitje, en dat is zacht uigedrukt. Elke week is de huidige munt, de VEF, een stuk minder waard. Mede daarom zoeken een hoop inwoners van het land naar alternatieven. Wij spraken begin dit jaar één van die inwoners. In een interview over Venezuela en geld wordt uitgelegd hoe het leven daar op dit moment is. Bitcoin en andere cryptovaluta kunnen in situaties als deze levens redden.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

De grootste officiële ETH donatie-wallets ooit

Arnold Hubach

Ruil je euro’s in voor BTC of ETH op Schiphol

Robin Heester

Integratie TRON blockchain in KeyStore van Samsung

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.