3 december 2023
Blockchain Stories
Ethereum Nieuws

UPDATE: Google haalt MetaMask uit de Chrome store

MetaMask Google Chrome

UPDATE: MetaMask is weer terug in de Google Store en dus veilig te downloaden. 

Google heeft plots MetaMask uit hun Chrome Extension store gehaald. De dApp applicatie is een belangrijk onderdeel voor veel websites die gebruik maken van ERC20-tokens op het netwerk van Ethereum. Het is vooralsnog niet duidelijk bij de ontwikkelaars van MetaMask waarom hun applicatie uit de store van de internet browser is verwijderd.

MetaMask

MetaMask is een handige app waarmee je gemakkelijk gebruik kunt maken van het netwerk van Ethereum, soms zelfs zonder dat je het door hebt. Decentrale applicaties maken er veel gebruik van. Browserspellen zoals CryptoKitties en CryptoPepes zijn mogelijk en makkelijk te spelen mede door het gebruik van MetaMask. Gebruikers die de applicatie al hebben geïnstalleerd kunnen hem gewoon blijven gebruiken, nieuwe gebruikers moeten echter uitwijken naar andere browsers. Als je dan toch voor een andere browser gaat. Check dan de Brave Browser eens. Deze browser is gebouwd met cryptocurrency in het achterhoofd.

Google en cryptocurrency

Het is niet voor het eerst dat Google applicaties die te maken hebben met cryptovaluta uit hun online omgeving schopt. Eerder kwam er al een verbod op extensies die cryptomining aanboden. Mede doordat er ook veel misbruik van werd gemaakt. Op het gebied van advertenties is Google ook behoorlijk tegen cryptocurrency’s, maar volgens de laatste geruchten komen ze daar langzaam aan weer wat op terug.

Opgelet voor scams

En natuurlijk zijn er direct oplichters die kansen zien in deze situatie. De eerste neppe MetaMask applicaties staan al in de Android store. Wees dus voorzichtig en voer je private keys niet in als je niet 100% zeker weet of je te maken hebt met de echte MetaMask applicatie.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

‘Bitcoin is ondergewaardeerd’, $530 miljoen omzet voor Coinbase

Robin Heester

Lightning Network live op mainnet Bitcoin

Robin Heester

Waves haalt met Vostok ruim 120 miljoen dollar op

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.