Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

‘Bitcoin moet naar $213.000 om dollar te vervangen’

Een investeringsbank uit Zurich, Union Bank of Switzerland (UBS), zegt dat bitcoin (BTC) een prijs moet bereiken van 213.000 dollar per stuk om de Amerikaanse dollar te vervangen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de bank naar buiten heeft gebracht.

Union Bank of Switzerland over bitcoin

Het rapport van de UBS noemt bitcoin op dit moment nog geen vorm van geld en ze zien nog niet echt een voordeel om de cryptomunt op te nemen in je portfolio. Met name de volatiliteit en de limieten van het bitcoinnetwerk worden genoemd als negatieve aspecten. In het rapport komt vooral naar voren dat bitcoin nóg niet klaar is om een wereldstandaard te zijn. Een tweede laag bovenop de onderlaag van bitcoin moet een hoop van de transactieproblemen oplossen. Voor iets meer info over de plannen rondom bitcoin kun je een kijkje nemen naar onze post over de ‘roadmap’ van bitcoin dit jaar. Ook worden de punten van relatief hoge transactiekosten e.d. genoemd in het rapport, maar ook daar wordt hard aan gewerkt. Wederom het Lightning Network gaat daar een grote rol in spelen.

Grote potentie

Volgens het rapport van de Union Bank of Switzerland is bitcoin wel een potentiële kandidaat om wel echt serieus te worden genomen. De volatiliteit zal volgens het onderzoek nog jaren lang blijven, maar de bank ziet ook de potentie. Zodra de problemen op het gebied van (transactie)snelheid zijn opgelost om op grote schaal betalingen door te voeren is de weg vrij voor de cryptomunt om als standaard betaalmethode te worden gebruikt. Om op het punt te komen waar bitcoin ook daadwerkelijk de dollar kan vervangen is dus wel nog een flink aantal prijssprongen nodig.

Meer weten over bitcoin

Meer leren over cryptocurrency? Check dan eens onze beginnersgids voor cryptocurrency. We zetten alle handige linkjes op een rijtje. Er worden regelmatig nieuwe bronnen toegevoegd aan de pagina.

Bron: Bloomberg

Gerelateerde artikelen

Bitcoin koers stijgt weer naar $63,000 en $250 miljoen aan liquidaties

Thanh Lanh Tran

Dit is volgens AI de vooruitzichten voor de Shiba Inu koers

Ulrich Martin

Tether wil verder uitbreiden: “Wij gaan verder dan Stablecoins”

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer