Blockchain Stories
Bitcoin Wednesday Augustus 2018: Magische kubus
Community Verslag

Bitcoin Wednesday Augustus 2018: Magische kubus

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoinmeetups zijn bijna altijd gezellig. De leukste evenementen zijn wat mij betreft de bijeenkomsten waar je ook daadwerkelijk merkt dat het een cryptomeetup is. In een iets te warm kamertje met een relatief kleine groep mensen luisteren naar presentaties en praten over de wereld van cryptovaluta en blockchains. Dat is precies wat deze editie van Bitcoin Wednesday was.

Bitcoin Wednesday

Bitcoin Wednesday vindt al meer dan vijf jaar elke eerste woensdag van de maand plaats in Amsterdam.
Onder leiding van Richard Kohl en toeziend oog van Yann van Ewijk (beide Stichting Bitcoin Nederland) kwamen een aantal sprekers aan het woord over hun rol in de cryptowereld. Naast de sprekers en aanwezige cryptofanaten was er nog één andere hoofdrol speler: de magische bitcoinkubus. Degene die hem in handen heeft is aan het woord, de rest luistert. In de onderstaande slideshow vind je een kleine sfeerimpressie van de avond.

[metaslider id=”19124″]

Cryptocurrency in China

De presentaties tijdens deze Bitcoin Wednesday hadden hele uitlopende onderwerpen. Virgilio Lizardo Jr. was één van de sprekers en vertelde over cryptocurrency in China. Hij werkt voor de cryptobeurs Gate.io en schetst tijdens zijn praatje een beeld van het cryptolandschap in het land waar hij al tien jaar woont. “China is het land met de meeste ICO’s en ook de meeste scams,” aldus Lizardo. Vorig jaar rond september zijn ICO’s zelfs verboden in China. Maar door de grote van het land worden deze regels niet echt gehandhaafd, de industrie doet nog heel erg aan zelfregulatie. Exchanges zijn overigens nooit verboden, dat is gewoon nep nieuws volgens Lizardo.

Privacy

Een andere interessante gast was David Stainton. Hij is developer bij ‘The Center for Cultivation of Technology’. Zijn praatje ging over wat privacy is, wat metadata doet voor instanties en de ontwikkeling van een veiligere manier van communiceren. Stainton werkt aan een veel veiliger chatnetwerk dan die we nu kennen. De manieren van communiceren kunnen volgens de programmeur nog een paar grote stappen maken op het gebied van privacy. Stainton: “Metadata vertelt erg veel over wat je verzendt. Wanneer iemand niet kan zien wat je stuurt, maar wel weet met wie je praat en hoe groot iets is wat je stuurt kan daar nog steeds veel mee gedaan worden.” Een simpel tekstbericht via WhatsApp of Telegram is maar een paar kb groot, terwijl een filmpje of groot plaatje al vrij snel honderden MB’s groot is. Met deze data kun je alsnog bepaalde profielen vormen van personen. Staintion en zijn team bouwen bij ‘Katzenpost’ aan betere manieren om anoniem te mogen communiceren. Nieuwe technieken zijn volgens hem eerder toe te passen op cryptocurrency dan op persoonlijke chatberichten, dus dat is iets om naar uit te kijken.

“Als Skype nu zou worden opgericht hadden we waarschijnlijk een ICO gedaan.”

De interessantste gast voor mij persoonlijk was zonder meer Michael Jackson. De naam is opmerkelijk, maar ook zijn verhaal is dat. Hij was vroeg betrokken bij het concept van Skype en is tegenwoordig druk als investeerder. Toen wetgevers Skype bedreigde met bepaalde regels dacht hij: ”Je kunt het toch niet stoppen, het is allemaal software.” Wat dat betreft lijkt de vroege staat van Skype wel een beetje op de situatie van cryptocurrency op dit moment. Wetgevers willen het reguleren én het wil een eeuwenoud systeem veranderen. Skype zorgde er voor dat niet alleen de rijken naar elkaar kunnen bellen in het buitenland, bitcoin zorgt er voor dat iedereen elkaar kan betalen. Ook is Jackson fan van ICO’s als tool om kleine bedrijfjes te steunen: “Als we Skype nu zouden starten, was het waarschijnlijk een ICO geworden.” Hij voegde daar wel nog lachend aan toe: “Maar dan hadden we Skype nooit kunnen verkopen aan Microsoft, want dan zijn de ‘aandelen’ versplintert over duizenden investeerders.”

Cryptomeetups

Naast de hierboven besproken onderwerpen kwamen er nog tal van andere onderwerpen voorbij van verschillende sprekers. Tussen de presentaties door was er tijd om nog wat te netwerken en gewoon in contact te komen met andere interessante mensen in de cryptowereld. Voor iedereen die meer wil doen met bitcoin, blockchains of gewoon graag meer informatie wil en graag wil leren zijn dit soort evenementen ideaal. Het is zeker de moeite waard om eens te proberen als je het mij vraagt, mijn eerste editie van Bitcoin Wednesday smaakt in ieder geval naar meer.

Gerelateerde berichten

Wat is Universa en wat wil het doen?

Arnold Hubach

Waves Roadshow 2018 in Amsterdam

Robin Heester

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu