Blockchain Stories
Universa – Marketing; onzichtbaar, afwezig of strategie?
Altcoin Cryptocurrency Partner Universa

Universa – Marketing; onzichtbaar, afwezig of strategie?

Vandaag weer een vervolg op de wekelijkse artikelen over Universa Blockchain. Eerder zijn de goede punten van Universa aan bod gekomen: de USP’s met de hoge tps, de super secure Smart Contracts, de lage transactiekosten en de strategische partnerships. Deze keer een onderwerp dat binnen de community iets gevoeliger ligt: de marketing. Mijn visie op de aanpak van Universa lees je in dit artikel.

Disclaimer: dit is géén beleggingsadvies. Universa is onze partner. 

Universa Blockchain vs. cryptocurrency

Wat is het verschil tussen blockchain en cryptocurrency? Blockchain is het platform waar de use cases op draaien, en cryptocurrency is de munt die een daaraan is gekoppeld. En hierover heeft Alexander Borodich, de CEO van Universa, het volgende te zeggen:

‘Blockchain is toekomst, Cryptocurrency niet’

Hou dit in het achterhoofd als je probeert te snappen hoe Alexander en zijn team te werkt gaat.

Focus op het platform

De focus van Universa ligt nu volledig op het ontwikkelen van een goed product: de Universa Blockchain.  Mocht je hier nog niet van op de hoogte zijn van de unieke eigenschappen, zie dan de eerdere artikelen die over Universa zijn geschreven. De blockchain is namelijk de service die Universa gaat aanbieden aan al haar klanten. De ontwikkeling van het platform heeft de hoogste prioriteit en andere aspecten (zoals bijvoorbeeld merchandise) komen later weer aan bod zodra het platform operationeel is en de focus deels kan worden verschoven naar andere onderwerpen.

Universa t-shirts

Creëren van een hype

Een groot deel van de beleggers ziet graag een hype rondom haar geliefde coins ontstaan. En juist bij Universa is deze hype niet een doel op zich. Want die hype is altijd puur gericht op de currency, en heeft vaak helemaal niets te maken met het product, de blockchain, dat bij de currency hoort. Bekende voorbeelden van deze hypes zijn Verge, waar het werkende product nog niet eens operationeel was tijdens de crypto-mania eind 2017. Of zie Tron dat ook flink gehyped is, maar waarvan een groot deel van de beleggers nauwelijks weten wat het platform doet en wat het kan.

De focus ligt ligt dus niet op het creëren van een hype (waarbij enkel de currency die wordt gevoed). Want: ‘Blockchain is toekomst, Cryptocurrency niet‘. Waar de vraag naar nieuwe en grotere cryptobeurzen binnen de Universa Community groot is, is dit voor Borodich geen noodzaak. Want een listing op een nieuwe exchange zorgen enkel voor leeg geld dat de waarde van UTN omhoog zal drijven. Het biedt enkel bekendheid onder beleggers . Waar het het doel is om deze bekendheid te krijgen bij een hele andere doelgroep, namelijk de Business-to-Business (B2B) en de Business-to-Government (B2G) markten. Hiervoor wordt de blockchain namelijk ontwikkeld en aangeboden.

B2B en B2G

Door een goed product te maken en use cases te laten draaien, gaat UTN worden gebruikt waarvoor het bedoeld is. En dat betekent dat je een gezondere en stabiele basis hebt voor de prijs van Universa. De miljoenen die door de partners worden geïnvesteerd zullen de markt in komen zodra de Universa Blockchain klaar voor gebruik is. En daar wordt op dit moment keihard aan gewerkt. Deze taak staat veel hoger op het lijstje dan de wens van de community om zo snel mogelijk een prijsstijging te creëren. Universa is dus ook duidelijk een long-term-investment en geduld is noodzakelijk.

Marketing blijft (niet) achterwege

Een veelvoorkomend argument is dan: ‘Maar is dit allemaal een reden om helemaal niet aan marketing te doen?’. Misschien moeten we dit andersom bekijken. Wij zien vrij weinig van de marketing die op dit moment wel daadwerkelijk wordt gedaan. Gezien de doelgroep van Universa de B2B en de B2G marken zijn, heeft het weinig zin om marketing toe te passen op de Business-to-Speculator markt. Als je vanuit dit oogpunt kijkt zie je dat Alexander op de goede weg is:

  • Contacten over de implementatie van de blockchain in landen zoals Monaco, Maleisië en Tunesië (Smart Projects)
  • Alexander is uitgenodigd om te spreken op de International Arab Banking Summit. Hieruit zijn interessante leads uit voort gekomen: ‘This was a very fortunate event for us. Our first visit to Bahrain will take place in July. Then it will be Oman, Lebanon and Jordan.’ Dit is niet een bijeenkomst waar je zomaar binnen komt waaien om je praatje te houden.
  • Gesprekken met andere bankiers zoals bijvoorbeeld Alfa Bank of de bank van Kenia.
  • Universa heeft een conferentie gehouden op AfricaBlockchainSummit.com waaruit nieuwe leads zijn gekomen (zie afbeelding hieronder).
  • Universa is bezig om de Blockchain Academy te ontwikkelen waar veel nieuwe inzichten en mogelijkheden uit zullen voortkomen.

Universa

Dit zijn stuk voor stuk bewijzen dat Universa goed is vertegenwoordigd in de markten waarvoor het haar blockchain ontwikkelt. Dit zijn bijeenkomsten waar de speculator vrij weinig van meekrijgt. Verder zullen er ongetwijfeld ook projecten zijn waar een NDA (geheimhoudingsverklaring) voor is gesloten. Hier ziet de speculator op dit moment niets van. Een klein beetje speurwerk in de Roadmap levert interessante informatie op dat FESCO gesprekken heeft gehad met Universa (zie het kopje Key Partnerships Plan op de afbeelding hieronder). Over FESCO is tot op heden niets naar buiten gebracht, waar dit bedrijf toch een enorm groot transportbedrijf is. Geen nieuws is dus niet per definitie slecht nieuws.

Universa 100 day strategy

 

Gerelateerde berichten

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

De volgende stap van Polkadot: een belangrijk kruispunt

Scott

De impact van stijgende shortposities op de koers van ADA

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu