Blockchain Stories
Image default
Altcoin Cryptocurrency Cryptomarkt Update

Bearmarkt: Bitcoin zakt richting $7500, altcoins zakken ook

Stiekem hoop je altijd dat bitcoin (BTC) na een kleine piek omhoog die weg blijft bewandelen, maar dit jaar doet de cryptomarkt niet echt wat je als investeerder zou willen. De bearmarkt gaat door, de markt daalt als je een beetje uitzoomt nog steeds gestaag.

Totale marktkapitalisatie

Hieronder zien we een algemene grafiek van de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt. Je kunt goed zien dat er het afgelopen jaar een enorme piek zat in en rond januari. De gigantisch hoge prijzen van toen zijn nu echt niet meer terug te vinden in de lijsten. We zakken zelfs langzaam aan steeds verder weg.  We zitten dus nog in een downtrend, ondanks een paar kleine piekjes omhoog de afgelopen maanden.

Crypto bearmarkt, blijven dalen
Crypto bearmarkt, we blijven dalen

Bitcoin rond $7500, altcoins volgen

In de wereld van crypto is bitcoin nog steeds de baas als het gaat om prijsbewegingen. Je kunt in het onderstaande plaatje goed zien dat bijna elke coin de koers van BTC volgt. De grafieken van de afgelopen zeven dagen lijken enorm veel op elkaar. De enige positieve uitzondering is Binance Coin (BNB), de rest daalt lekker hard mee met papa bitcoin.

Bearmarkt top 20 zakt altcoin bitcoin
Bearmarkt top 20 zakt gezamenlijk. Via CMC

Andere cryptomunten, vooral veel dalers

Naast BNB is er eigenlijk geen andere coin die de dans ontspringt. Wanneer je buiten de top 20 van CoinMarketCap kijkt lijken de rode cijfers nog wat meer aanwezig dan bij de grotere cryptomunten. KuCoin Shares en de Huobi Token zijn positieve uitzonderingen. Zij vallen niet enorm veel terug, dit zijn net als BNB munten die gebruikt worden op hun eigen cryptobeurzen. De koersen van VeChain (VET/VEN) en ICON (ICX) zien wel een flinke dip vandaag, met dalingen van rond de 15%.

Meer over coins leren

Wil je meer weten over bepaalde coins? We zijn bij Blockchain Stories druk bezig om een lijst te maken van interessante cryptomunten. Check onze cryptocurrencylijst voor meer informatie.

Meepraten? Kom eens langs op Telegram.

Gerelateerde artikelen

Ethereum Whales houden vertrouwen in de markt, ondanks recente dip

Marijn Van Leeuwen

Toncoin stijgt 10% en haalt Dogecoin in

Thanh Lanh Tran

Waarom dalen Shiba Inu, Dogecoin, Pepe en andere memecoins?

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer