Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Cash Nieuws

Bitmain maakt 1 miljard winst, mogelijk IPO op komst

Jihan Wu is mede-CEO van crypto mining gigant Bitmain en hij lijkt van plan met zijn bedrijf de beurs op te gaan. Middels een ‘initial public offering’ (IPO) ofwel primaire emissie wil het bedrijf aandelen in het bedrijf gaan aanbieden aan investeerders.

1 miljard winst voor Bitmain

Bitmain maakte in het eerste kwartaal van dit jaar een enorme winst. Een miljard aan dollars pure winst werd er door het bedrijf binnen gehengeld. Dat meldt het eerder genoemde Fortune. Zij hebben een email in handen van iemand die nauw betrokken is bij Bitmain. Volgens de mail is de verwachting dat er gedurende het gehele jaar nog wel één of twee miljard pure winst binnen gehengeld gaat worden door het bedrijf. Naast de antminers houdt het bedrijf zich ook bezig met artificial intelligence en verschillende mining pools. De voorkeur van het bedrijf gaat niet uit naar bitcoin (BTC), maar naar een fork genaamd bitcoin cash (BCH). Onder andere Jihan Wu was het niet eens met de weg die bitcoin is ingeslagen, hij besloot daarop ook een hele hoop miningkracht in te zetten voor BCH. Volgens de email schat Bitmain hun eigen waarde in op ongeveer 14 miljard dollar. Vorig jaar maakte het bedrijf nog 1.2 miljard dollar winst, dat is nu in het eerste kwartaal al bijna omver geblazen.

Jihan Wu en IPO van Bitmain

Jihan Wu werd onlangs nog opgenomen in de top 3 van de top 40 blockchainondernemers van Fortune. Volgens Bloomberg staat Wu open voor een IPO in een markt waar aandelen een waarde in Amerikaanse dollars krijgen. Vanwege de regelgeving in China lijkt Wu uit te willen wijken naar een ander land voor zijn stap naar de beurs. Hong Kong staat hoog op het lijstje. Een IPO kun je vergelijken met een ICO, een bedrijf laat investeerders in een vroeg stadium alvast een aandeel in het bedrijf kopen.

Bron: Cointelegraph 
Foto: Bitcoin.wiki

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer