Blockchain Stories
Grote bank in China leent geld uit met blockchain
Blockchain Nieuws

Grote bank in China leent geld uit met blockchain

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Agrarische Bank van China (ABC), een van de vier grote banken in China, heeft een lening van 300.000 dollar uitgegeven met behulp van een blockchainsysteem. De bank test dit voor het eerst in de praktijk uit. In de provincie Guizhou is de lening uitgegeven, en stuk landbouwgrond dient als onderpand.

De Agrarische Bank van China

De ABC zegt dat de blockchain verdeeld is over verschillende nodes om deze lening mogelijk te maken. Onder andere banken, onder andere de ‘People’s Bank of China’ is betrokken bij het netwerk. Ook lokale bestuurders draaien een node. Zo kunnen de betrokken partijen elkaar controleren. Het heeft verder weinig met een écht decentrale oplossing te maken, maar het is een leuk begin.

Decentraal grootboek

Doordat de boekhouding verdeeld is onder de nodes, zegt de bank dat de blockchain veilig genoeg is om dit soort zaken op te regelen. Met deze implementatie hoopt de Agrarische Bank van China het proces van lenen en uitlenen makkelijker te maken. Op deze manier voorkom je bijvoorbeeld dat boeren hun land twee keer als onderpand gebruiken bij verschillende banken. Met behulp van een blockchain valt dat namelijk te controleren, mits de gegevens goed zijn ingevuld. Het zou natuurlijk nog beter zijn als China dit ging regelen op een decentrale chain zoals die van Bitcoin of Ethereum, maar dat is misschien wat teveel gevraagd op dit moment.

China en cryptocurrency

China heeft sowieso een aparte kijk op het de wereld van cryptocurrency. Uit een onderzoek in opdracht van het Chinese Ministerie kwam EOS als nummer één naar voren. Terwijl Bitcoin pas terug te vinden was op de zeventiende plaats.

Bron: CoinDesk
Foto: Wikipedia

Gerelateerde berichten

Zal Polkadot dalen naar $5,540 of stijgen naar $6,650?

Timo Bruinsma

Duitse overheid verkoopt voor $195 miljoen aan Bitcoin

Scott

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu