Blockchain Stories
Image default
Cryptocurrency Nieuws

Gibraltar United betaalt spelers met cryptovalua

Bij Gibraltar United hebben ze veel vertrouwen in cryptocurrency. De club gaat vanaf volgend seizoen de spelers uitbetalen in cryptomunten. Volgens The Guardian is teameigenaar Pablo Dana zelf ook druk bezig met crypto. Dana heeft zelf geïnvesteerd in Quantocoin. Zij profileren zich als een ‘blockchainbank’.

Cryptovaluta in voetbal

Dana wil met de stap naar cryptocurrency zorgen voor meer transparantie. Met Gibraltar United wil de eigenaar een van de eerste zijn die daarvoor vecht. Ook is het natuurlijk een leuke marketingtruc, als voetbalclub je spelers uitbetalen in crypto klinkt natuurlijk goed. Zo kom je in het nieuws en blijkbaar werkt het zo goed dat zelfs The Guardian het oppikt. Cryptomunten worden al gebruikt door bepaalde spelers in Gibraltar wanneer ze moeite hebben met het krijgen van een bankrekening. Een mooi voorbeeld van een usecase van cryptovaluta, je hebt geen bank nodig. Wanneer een bank moeilijk doet, open je gewoon een nieuw bitcoinadres.

Gibraltar

De financiële sector in Gibraltar is volgens The Guardian druk bezig met blockchaintechnologie. In januari kwam de regering in het land al met duidelijke regels voor bedrijven die aan de slag gaan met cryptovaluta en blockchains. Er zijn ook plannen voor een set regels omtrent ICO‘s. Gibraltar was ook het eerste land dat wedkantoren toeliet als shirtsponsor bij hun clubs.

Kleine landen pakken hun kans met crypto

Kleinere landen zien kansen om zichzelf te profileren als een blockchainparadijs. Het beste voorbeeld in Europa (en misschien wel in de wereld) is Malta. Het eiland in de Middellandse Zee is zelfs zo aantrekkelijk dat de grootste cryptobeurs van de wereld zich daar heeft gevestigd. Binance is slechts één van de vele bedrijven die hun kantoor naar Malta hebben verplaatst vanwege de gunstige regelgeving. Nederland had volgens Yann van Ewijk, voorzitter Stichting Bitcoin Nederland, één van de beste plekken voor blockchainondernemingen kunnen zijn. Maar dat is voorlopig nog niet het geval.

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer