13 mei 2021
Blockchain Stories
Cryptocurrency Nieuws

Gibraltar United betaalt spelers met cryptovalua

Gibraltar United Cryptocurrency

Bij Gibraltar United hebben ze veel vertrouwen in cryptocurrency. De club gaat vanaf volgend seizoen de spelers uitbetalen in cryptomunten. Volgens The Guardian is teameigenaar Pablo Dana zelf ook druk bezig met crypto. Dana heeft zelf geïnvesteerd in Quantocoin. Zij profileren zich als een ‘blockchainbank’.

Cryptovaluta in voetbal

Dana wil met de stap naar cryptocurrency zorgen voor meer transparantie. Met Gibraltar United wil de eigenaar een van de eerste zijn die daarvoor vecht. Ook is het natuurlijk een leuke marketingtruc, als voetbalclub je spelers uitbetalen in crypto klinkt natuurlijk goed. Zo kom je in het nieuws en blijkbaar werkt het zo goed dat zelfs The Guardian het oppikt. Cryptomunten worden al gebruikt door bepaalde spelers in Gibraltar wanneer ze moeite hebben met het krijgen van een bankrekening. Een mooi voorbeeld van een usecase van cryptovaluta, je hebt geen bank nodig. Wanneer een bank moeilijk doet, open je gewoon een nieuw bitcoinadres.

Gibraltar

De financiële sector in Gibraltar is volgens The Guardian druk bezig met blockchaintechnologie. In januari kwam de regering in het land al met duidelijke regels voor bedrijven die aan de slag gaan met cryptovaluta en blockchains. Er zijn ook plannen voor een set regels omtrent ICO‘s. Gibraltar was ook het eerste land dat wedkantoren toeliet als shirtsponsor bij hun clubs.

Kleine landen pakken hun kans met crypto

Kleinere landen zien kansen om zichzelf te profileren als een blockchainparadijs. Het beste voorbeeld in Europa (en misschien wel in de wereld) is Malta. Het eiland in de Middellandse Zee is zelfs zo aantrekkelijk dat de grootste cryptobeurs van de wereld zich daar heeft gevestigd. Binance is slechts één van de vele bedrijven die hun kantoor naar Malta hebben verplaatst vanwege de gunstige regelgeving. Nederland had volgens Yann van Ewijk, voorzitter Stichting Bitcoin Nederland, één van de beste plekken voor blockchainondernemingen kunnen zijn. Maar dat is voorlopig nog niet het geval.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Fidelity cryptocurrency platform in ‘laatste testfase’

Jordy Schreuder

7 Bitcoin ETF’s afgewezen, VanEck blijft kansrijk

Arnold Hubach

Italiaanse rechter: BitGrail blijft gesloten

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.