19 juni 2021
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update

Marktupdate Week 30 2018 – Bitcoin stijgt flink, VeChain schiet door

Cryptomarkt Update - Bitcoin stijgt flink, Vechain schiet door

Het was een relatief rustig weekje voor de meeste cryptomunten in de top. Bitcoin steeg met ruim 10%. Altcoins deden deze week vooral hun eigen ding. Met Dash en Tezos heb je de grootste dalers van de top 25, maar met nog geen 7% valt dat goed mee in de huidige cryptomarkt. Binance Coin en VeChain stegen een stuk harder dan Bitcoin.

 

Marktupdate Week 30 2018 Top 25 via CMC
Marktupdate Week 30 2018 Top 25 via CMC

VeChain stijgt door na overstap

VeChain is druk bezig met de overstap van hun ERC20-token VEN naar de token op hun eigen netwerk ‘VET’. De prijs van de VEN-token op het Ethereumnetwerk reageerde positief op de lancering van de VET-tokens.  Met VET kun je de brandstof van het nieuwe netwerk genereren, daarvoor moet je de coins wel vasthouden. Dit kan een reden zijn voor een grotere vraag en minder aanbod. Met een stijging van ruim 40% is VeChain de best presterende cryptomunt in de top van de cryptocurrencymarkt.

Cryptomarkt Update VeChain naar VET
Cryptomarkt Update VeChain naar VET koers

Opvallende daler: Bitcoin Diamond (BCD)

In de vorige crpytomarktupdate was Bitcoin Diamond (BCD) nog een grote stijger. Maar deze bitcoinfork kon het momentum duidelijk niet vasthouden. BCD daalde met ruim 40%. In het onderstaande plaatje is de koersval duidelijk te zien. Na een kleine spurt omhoog kwam er een behoorlijk diepe val.

Bitcoin Diamond (BCD) koersval
Bitcoin Diamond (BCD) koersval

Markt in het algemeen

De cryptomarkt zit op dit moment in een wat rustiger vaarwater als het gaat om de prijzen. Bitcoin lijkt langzaam aan de weg omhoog te vinden en dat is gunstig voor de rest van de markt. Met vooral veel plusjes en minnetjes van tussen de 0 en 10%, is het relatief saai allemaal. Opmerkelijk is wel dat Tether (USDT) nog steeds in de top 10 staat. De grootste stablecoin heeft dus een grotere marktwaarde dan bijvoorbeeld Monero (XMR) en NEO op het moment.

Meepraten? Kom eens langs bij ons op Telegram.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: Bitcoin reageert rustig op afwijzingen ETF

Robin Heester

Marktupdate Week 27 2018 – Tezos, Dent en SelfKey

Robin Heester

Marktupdate: Tezos, Nano en Waves laten van zich horen

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.