19 januari 2022
Blockchain Stories
Bitcoin Cryptocurrency Cryptomarkt Update

Vorige week: Bitcoin ruim over de $7K, Dogethereum doet wonderen

De cryptomarkt kleurde afgelopen week weer eens groen. Zo goed als alle cryptomunten zitten nog steeds ver af van hun piek rond de jaarwisseling. In de huidige downtrend moet je soms zoeken flink zoeken naar lichtpuntjes, dat is in een terugblik naar vorige week ietsje makkelijker dan normaal. Bitcoin steeg met ruim 8%. Dogecoin (DOGE) knalde bijna de top 20 in met een groei van meer dan 150%.

 

Bitcoin stijgt, altcoins doen het beter
Bitcoin stijgt, altcoins doen het nog beter. Prijzen volgens CMC

Dogecoin en Dogethereum

De grootste ‘memecoin’ moet toch wel Dogecoin (DOGE) zijn. De cryptomunt begon ooit als grapje, maar DOGE doet tegenwoordig regelmatig dienst als postbezorger. Wanneer je DOGE van exchange naar exchange stuurt is dat een stuk sneller dan bijvoorbeeld BTC. De markt reageerde bijzonder positief op het nieuws dat Doge gaat werken aan integratie van Ethereum. De integratie moet er voor zorgen dat tokens op beide blockchains met elkaar verhandeld kunnen worden. Ook kan DOGE op deze manier gebruikmaken van de smart contracts van Ethereum. De markt reageerde bijzonder heftig en de prijs schoot de lucht in. Nu de hype een beetje over is staat de cryptomunt er nog steeds een stuk beter voor dan voor het nieuws.

Dogecoin Dogethereum koers
Dogecoin koers

 

EOS, Bitcoin Cash, DASH, Monero

Alle altcoins in de top 25 deden het bijzonder goed tegenover bitcoin afgelopen week. De enige uitzondering daarop is Lisk (LSK) die in zowel USD als BTC in waarde afnam. Van privacycoin Monero (XMR) tot aan de bitcoinkopie Bitcoin Cash en van DASH tot aan EOS, alle cryptovaluta in de top stegen in waarde. De totale marktwaarde is nog steeds enorm ver van de top verwijderd. In onderstaande grafiek is dat goed te zien. De piek in januari is nog heel erg ver weg. Maar zo’n groen weekje tussendoor is best lekker, toch?

Totale marktwaarde cryptocurrency. 235 miljard USD
Totale marktwaarde cryptocurrency. 235 miljard USD

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Gibraltar United betaalt spelers met cryptovalua

Robin Heester

Bitcoin dominant, XRP en ETC presteren relatief goed

Arnold Hubach

Update: Mogelijke 51% aanval op Verge (XVG)

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.