13 mei 2021
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update

Bitcoin zakt tot $6400, altcoins volgen

bitcoin daling altcoins cryptocurrency

‘Next thing you know, shawty got low low low low low low low low’ zou Flo Rida zeggen over deze situatie. Bitcoin daalde vandaag en gisteren met meer dan 12% in prijs. Ethereum, XRP en de andere top coins volgen het voorbeeld van koning BTC en dalen ook flink in dollarwaarde. Alle grafieken lijken bij een dip als deze enorm veel op elkaar. Je kunt goed zien dat de koers van bitcoin nog steeds gevolgd wordt door de andere munten.

Bitcoin daalt, altcoins volgen
Bitcoin daalt, altcoins volgen

Bitcoin zakt, maar blijft dominant

Zoals in het plaatje hierboven te zien is ligt de markt in ieder geval voor vandaag weer op zijn rug. Een precieze en enige oorzaak is zelden tot nooit aan te wijzen. Er gaan berichten rond over Goldman Sachs dat voorlopig zou afzien van hun ‘Bitcoin Trading Desk’, maar dat zijn tot op heden enkel hardnekkige geruchten. Ook wordt het weer duidelijk dat bijna alle altcoins tegenover BTC slecht presteren zodra de grootste cryptomunt zakt. In de top 10 zijn deze keer Stellar (XLM) en XRP de uitzondering, zij doen het tegenover bitcoin niet eens zo slecht.

Terwijl de markt blijft sukkelen pakt bitcoin langzaam meer en meer marktaandeel terug. Hieraan kun je zien dat de markt als geheel toch weer meer neigt naar bitcoin in plaats van altcoins. Op dit moment heeft bitcoin 54.8% van de gehele marktwaarde in handen volgens CMC.

Bitcoin Dominantie september 2018
Bitcoin dominantie september 2018

Bitcoin Diamond en andere altcoins

In de top 50 is Bitcoin Diamond (BCD) de grootste daler van de laatste 24 uur. Dat is niet heel gek, want eerder deze week schoot de koers van de bitcoinfork nog met honderden procenten omhoog. Een kleine terugval zat er dus wel aan te komen. Cryptomunten als Bytecoin (BCN), Stratis (STRAT), Waltonchain (WTC) en Basic Attention Token (BAT) daalde allemaal met minstens 25% in waarde vandaag.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: BTC piekt omlaag en een BCH hard fork

Arnold Hubach

G20 wil regels voor bitcoin, marketcap van $185 miljard

Robin Heester

Bitcoin door $4200 grens, altcoins doen mee

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.