27 september 2022
Blockchain Stories
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Ethereum Nano

Marktupdate: Tezos, Nano en Waves laten van zich horen

Het is weer weekend, en dus een mooie aangelegenheid om terug te blikken op de afgelopen dagen. Er zijn enkele interessante ontwikkelingen gaande, die ook in de prijs van de coins en tokens terug te zien zijn. In deze marktupdate komen Bitcoin, Ethereum, Tezos, Nano en Waves voorbij.

Bitcoin en Ethereum

Uiteraard beginnen we met de oude dame; Bitcoin (BTC). Vergeleken met exact een week geleden is de prijs nagenoeg hetzelfde: 6500$. Echter is er wel het een en ander gebeurd. Waar er een spike van zo’n 5% omlaag was, werd dit een halve dag later al weer gecorrigeerd naar het oude niveau. Er is geen groot nieuws geweest dat als FUD heeft veroorzaakt en de markt lijkt heeft dus eindelijk weer eens een rustige week achter de rug. De dominantie blijft rond de 56% hangen.

Als we naar de prijs van Ethereum kijken lijkt er weinig aan de hand: vergeleken met vorige week is de prijs ook nagenoeg gelijk gebleven. Echter is niets wat het lijkt: het was een enorm roerige week voor de oprichter van Ethereum Vitalik Buterin. Hij kwam in opspraak na uitspraken over zijn beeld van de cryptomarkt. De prijs zakte zelfs naar $175, het laatste sinds de lente van 2017. Check ons eerdere artikel om te weten wat Buterin over Ethereum te zeggen had. In dit artikel komt Bitcoin ook verder aan bod.

Prijs Ethereum update
Prijs Ethereum – er is wel degelijk wat gebeurd!

Tezos (XTZ)

In de afgelopen week is de prijs van Tezos (XTZ) maar liefst met 32% gestegen. Ondanks de 16e positie in de rankschikking, is Tezos een beetje een ondergewaardeerd project. Dit heeft er ongetwijfeld mee te maken dat de market cap pas op 16 juli op CMC te zien was, en het dus ook sinds toen was aan voor grote publiek bekend raakte. Daarvoor was Tezos namelijk niet terug te vinden in de top 100. De stijging van 32% heeft onmiskenbaar te maken met het nieuws dat bekend werd gemaakt over het mainnet:

De prijs steeg na dit nieuws al snel van $1.30 naar $1.70. Don’t let the FOMO kick in: buy the rumours, sell the news lijkt in dit geval een goed advies.

Tezos XTZ marktupdate
Tezos marktupdate

Nano (NANO)

Nano prijs update
Nano marktupdate

Bij Nano hebben we een soortgelijke stijging gezien. De prijs steeg van $1.60 naar $2.72. Dit is maar liefst 70%, maar als we de hele week erbij pakken valt het wel mee. Door een geleidelijke daling van begin deze week, blijft er van deze stijging over de hele week gezien ‘maar’ 13% over. De nieuwe versie voor de nodes (16.0) is gepubliceerd en de London Block Exchange (LBX) heeft het eerste NANO/GBP-pair gelaunched. Dit is voor Nano een uniek pair waarin nu dus gehandeld kan worden. Een reeks van onder andere dit goede nieuws lijkt ervoor te hebben gezorgd dat de trend is veranderd.

Waves (WAVES)

De prijs van Waves reageert op goed nieuws
Waves prijs stijging

Bij Waves hebben we op 10 september ook een enorme pump gezien. Er werd namelijk bekend gemaakt dat de smart contracts binnenkort kunnen worden geactiveerd. Hier werd lang naar uitgezien. De prijs steeg van $1.93 naar maar liefst $2,56. Binnen twee weken moeten de smart contracts worden geactiveerd.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: Bitcoin koers, Ethereum en BTC Dominance

Robin Heester

Nieuw record: 3,4 miljoen Ether (ETH) in DeFi applicaties

Arnold Hubach

Marktupdate: hard fork Bitcoin Cash, opnieuw stijging voor BAT en LINK

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.