27 september 2023
Blockchain Stories
Binance Nieuws

Binance start met test handel crypto – fiat

Binance start met test handel crypto - fiat

Binance, de op dit moment grootste wereldwijde crypto-exchange. Gaat in Singapore binnenkort starten met het testen van een crypto naar fiat exchange. Binance mede-oprichter en CEO, Changpeng Zhao, deed dit uit de doeken met een tweet op 15 september. Naast Singapore wordt er ook gekeken naar Liechtenstein.

Stablecoins

Voorafgaand aan het plaatsen van het nieuws op Twitter, onthulde de Binance CEO zijn plannen voor de fiat uitwisseling tijdens een blockchain evenement. De conferentie werd geleid door het bedrijf Cumberland, een bedrijf dat gespecialiseerd is cryptocurrency’s. Bij het evenement waren nog veel meer mensen uit de crypto wereld aanwezig zoals Tyler Winklevoss, mede-oprichter en CEO van crypto-uitwisseling Gemini. Onlangs kwam nog nieuws naar buiten dat zij met een eigen stablecoin op de proppen komen, de Gemini Dollar (GUSD). Met stablecoins wordt geprobeerd de stabiliteit van cryptocurrency te verbeteren, door de prijs van de dollar te volgen. De volatiliteit van cryptocurrency is voor veel beleggers nu nog een reden om crypto links te laten liggen. Hoewel er geen verdere details zijn opgegeven, zal de in crypto-fiat gevestigde Singapore-exchange vermoedelijk de lokale Singapore-dollar ondersteunen.

Binance zit niet stil

Sinds Binance naar Malta is verhuisd maakt de cryptobeurs grote stappen om hun macht verder uit te bouwen. Eerder deze week ondertekende ze bijvoorbeeld een Memorandum of Understanding (MOU) met de fintech en digital asset-dochteronderneming van Malta (MSX PLC) om een nieuwe security token digital exchange te lanceren. Daarnaast is Binance nu ook actief in Liechtenstein. Ze willen daar een crypto-fiat-uitwisseling lanceren om handel tussen Zwitserse Franken (CHF) en euro’s (EUR) mogelijk te maken tegen cryptocurrency.

Bron: Cointelegraph 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Europese Unie: ”Gesloten blockchains leiden tot adoptie”

Robin Heester

Overzicht: Dark web cryptocurrency nieuws

Marvin

Blockstream Update: je eigen tokens op bitcoin

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.