Blockchain Stories
Image default
Cryptobeurs Nieuws

Zaif gehackt: 59 miljoen dollar aan cryptocurrency gestolen

Er is voor een slordige 59 miljoen dollar aan cryptocurrencys gestolen door hackers. Dit allemaal uit de wallets van de Japanse exchange Zaif, dat meldt Cointelegraph Japan op 19 september. Hackers stalen 5966 bitcoin (BTC), daarnaast ook nog wat Bitcoin Cash (BCH) en MonoCoin (MONA).

Janken geblazen

Volgens het rapport hebben hackers ongeveer voor 4,5 miljard yen kunnen stelen uit de wallets van gebruikers. Er is ook nog voor een kleine 2,2 miljard yen van het bedrijf zelf gestolen. Dit maakt het totaal gestolen bedrag een totaal van 6,7 miljard yen (ongeveer 59,7 miljoen dollar). De Japanse exchange Zaif is momenteel de nummer 101 qua handelsvolume volgens coinmarketcap. Tech Bureau Inc, de uitbater van Zaif, verklaarde in een persbericht dat zij op 17 september een server fout ontdekten. Helaas realiseerden zij zich op 18 september dat de server fout een hack was, dit werd vervolgens aan de Japanse financiële toezichthouder gemeld.

Klanten zijn gedekt

Volgens Tech Bureau zal de firma Fisco Digital Asset Group met 5 miljard yen de klanten van Zaif helpen de verloren gelden te dekken. Tech Bureau en Fisco hebben hierover een overeenkomst bereikt, niet geheel toevallig is Fisco ook meerderheidsaandeelhouder in het bedrijf.

De ezel en Zaif

We kennen allemaal het spreekwoord van de welbekende ezel en de steen en zo lijkt Zaif nogal hardleers met het op orde krijgen van zijn beveiliging. Eerder dit jaar moest Zaif nog toegeven dat door een “glitch” in het systeem, gebruikers miljarden dollars aan BTC konden verwerven. Er waren in totaal 16 klanten die door dit ongeluk in staat waren om crypto tegen yen te verhandelen tegen een koers van 0 yen per bitcoin.
Helaas is het hacken van cryptobeurzen iets alledaags, eerder werd Bithumb nog gehacked voor een kleine 27 miljoen euro. Het is dan ook zeer belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen als je je begeeft in de wereld van cryptocurrency. Dit zul je nog een lange tijd houden als er geen decentrale populaire oplossingen ontstaan. Zeker als iedereen zomaar een exchange mag en kan opzetten. Dit is zo’n voorbeeldje van iets waar een beetje controle geen kwaad zou kunnen.

 

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer