22 maart 2023
Blockchain Stories
Cryptobeurs Nieuws

Zaif gehackt: 59 miljoen dollar aan cryptocurrency gestolen

zelf gehackt cryptobeurs japan veiligheid miljoenen

Er is voor een slordige 59 miljoen dollar aan cryptocurrencys gestolen door hackers. Dit allemaal uit de wallets van de Japanse exchange Zaif, dat meldt Cointelegraph Japan op 19 september. Hackers stalen 5966 bitcoin (BTC), daarnaast ook nog wat Bitcoin Cash (BCH) en MonoCoin (MONA).

Janken geblazen

Volgens het rapport hebben hackers ongeveer voor 4,5 miljard yen kunnen stelen uit de wallets van gebruikers. Er is ook nog voor een kleine 2,2 miljard yen van het bedrijf zelf gestolen. Dit maakt het totaal gestolen bedrag een totaal van 6,7 miljard yen (ongeveer 59,7 miljoen dollar). De Japanse exchange Zaif is momenteel de nummer 101 qua handelsvolume volgens coinmarketcap. Tech Bureau Inc, de uitbater van Zaif, verklaarde in een persbericht dat zij op 17 september een server fout ontdekten. Helaas realiseerden zij zich op 18 september dat de server fout een hack was, dit werd vervolgens aan de Japanse financiële toezichthouder gemeld.

Klanten zijn gedekt

Volgens Tech Bureau zal de firma Fisco Digital Asset Group met 5 miljard yen de klanten van Zaif helpen de verloren gelden te dekken. Tech Bureau en Fisco hebben hierover een overeenkomst bereikt, niet geheel toevallig is Fisco ook meerderheidsaandeelhouder in het bedrijf.

De ezel en Zaif

We kennen allemaal het spreekwoord van de welbekende ezel en de steen en zo lijkt Zaif nogal hardleers met het op orde krijgen van zijn beveiliging. Eerder dit jaar moest Zaif nog toegeven dat door een “glitch” in het systeem, gebruikers miljarden dollars aan BTC konden verwerven. Er waren in totaal 16 klanten die door dit ongeluk in staat waren om crypto tegen yen te verhandelen tegen een koers van 0 yen per bitcoin.
Helaas is het hacken van cryptobeurzen iets alledaags, eerder werd Bithumb nog gehacked voor een kleine 27 miljoen euro. Het is dan ook zeer belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen als je je begeeft in de wereld van cryptocurrency. Dit zul je nog een lange tijd houden als er geen decentrale populaire oplossingen ontstaan. Zeker als iedereen zomaar een exchange mag en kan opzetten. Dit is zo’n voorbeeldje van iets waar een beetje controle geen kwaad zou kunnen.

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

UPDATE: Binance weer online

Robin Heester

Dagoverzicht: Blockstream brengt API voor bitcoin satelliet uit

Robin Heester

Saudische bank gaat werken met Ripple

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.