Blockchain Stories
0x (ZRX) is eerste ERC-20 token op Coinbase
Nieuws

0x (ZRX) is eerste ERC-20 token op Coinbase

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het toonaangevende Amerikaanse cryptocurrency handelsplatform Coinbase is begonnen met het aanbieden van de 0x (ZRX)- token. Dit is de eerste token (naast Ether) op de Ethereum blockchain die wordt aangeboden op Coinbase.

ERC-20 en 0x

ERC-20 tokens zijn tokens die op het Ethereum (ETH) platform zijn ontwikkeld en worden gebruikt. ERC staat voor Ethereum Request for Comment, en 20 is het nummer dat aan dit verzoek is toegewezen. ERC-20 maakt het maken van nieuwe tokens uitermate eenvoudig, daarom is Ethereum populair bij bedrijven die aan Initial Coin Offerings (ICO’s) werken. ZRX is hier dus een voorbeeld van.

Coinbase Pro

De ondersteuning voor ZRX zal nu alleen nog op Coinbase Pro worden gelanceerd, handel is alleen toegestaan als er voldoende liquiditeit is vastgesteld. De Amerikaanse ruilbeurs gaat nog een aankondiging doen wanneer de ZRX-token beschikbaar wordt op coinbase.com en op de verschillende apps.

Verder meldt Coinbase in zijn blog, dat klanten in de eerste fase alleen ZRX kunnen overboeken naar hun Pro accounts. In de volgende fase kunnen klanten “limit-orders” plaatsen, zonder echte overeenkomsten. De daaropvolgende fases “limit-only” en “full-trading” zullen matchende limietorders en volledige handelsservices mogelijk maken, inclusief respectievelijk limiet-, markt- en stoporders.

Lekker bezig

Coinbase heeft eerder al hun inschrijfprocedure aangepast. Nu is het voor cryptoprojecten makkelijker om op te vallen bij Coinbase. Het handelshuis zit zeker niet stil. Zo lieten ze afgelopen juli weten dat het druk aan het kijken is naar nieuwe coins toe te voegen. Onder andere vijf nieuwe activa – Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) en ZRX . Die laatste is dus inmiddels toegevoegd.

Goede voornemens van Coinbase

Stap voor stap lijkt Coinbase zich aan zijn eerder gegeven woord te houden, maar tegelijk waarschuwt het platform dat het ‘listen’ van een munt niet 1, 2, 3 gedaan is. Het voornemen is er om in ieder geval meer ERC-20 tokens toe te voegen, zo zeggen zij:  “Na evaluatie van factoren zoals liquiditeit, prijsstabiliteit en andere gezondheidsstatistieken op de markt, kunnen we ervoor kiezen om ERC-20 activa toe te voegen.”

Bron: Cointelegraph

 

Gerelateerde berichten

Zal Polkadot dalen naar $5,540 of stijgen naar $6,650?

Timo Bruinsma

Duitse overheid verkoopt voor $195 miljoen aan Bitcoin

Scott

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu