4 maart 2024
Blockchain Stories
Nieuws

0x (ZRX) is eerste ERC-20 token op Coinbase

0x ZRX Coinbase listing

Het toonaangevende Amerikaanse cryptocurrency handelsplatform Coinbase is begonnen met het aanbieden van de 0x (ZRX)- token. Dit is de eerste token (naast Ether) op de Ethereum blockchain die wordt aangeboden op Coinbase.

ERC-20 en 0x

ERC-20 tokens zijn tokens die op het Ethereum (ETH) platform zijn ontwikkeld en worden gebruikt. ERC staat voor Ethereum Request for Comment, en 20 is het nummer dat aan dit verzoek is toegewezen. ERC-20 maakt het maken van nieuwe tokens uitermate eenvoudig, daarom is Ethereum populair bij bedrijven die aan Initial Coin Offerings (ICO’s) werken. ZRX is hier dus een voorbeeld van.

Coinbase Pro

De ondersteuning voor ZRX zal nu alleen nog op Coinbase Pro worden gelanceerd, handel is alleen toegestaan als er voldoende liquiditeit is vastgesteld. De Amerikaanse ruilbeurs gaat nog een aankondiging doen wanneer de ZRX-token beschikbaar wordt op coinbase.com en op de verschillende apps.

Verder meldt Coinbase in zijn blog, dat klanten in de eerste fase alleen ZRX kunnen overboeken naar hun Pro accounts. In de volgende fase kunnen klanten “limit-orders” plaatsen, zonder echte overeenkomsten. De daaropvolgende fases “limit-only” en “full-trading” zullen matchende limietorders en volledige handelsservices mogelijk maken, inclusief respectievelijk limiet-, markt- en stoporders.

Lekker bezig

Coinbase heeft eerder al hun inschrijfprocedure aangepast. Nu is het voor cryptoprojecten makkelijker om op te vallen bij Coinbase. Het handelshuis zit zeker niet stil. Zo lieten ze afgelopen juli weten dat het druk aan het kijken is naar nieuwe coins toe te voegen. Onder andere vijf nieuwe activa – Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) en ZRX . Die laatste is dus inmiddels toegevoegd.

Goede voornemens van Coinbase

Stap voor stap lijkt Coinbase zich aan zijn eerder gegeven woord te houden, maar tegelijk waarschuwt het platform dat het ‘listen’ van een munt niet 1, 2, 3 gedaan is. Het voornemen is er om in ieder geval meer ERC-20 tokens toe te voegen, zo zeggen zij:  “Na evaluatie van factoren zoals liquiditeit, prijsstabiliteit en andere gezondheidsstatistieken op de markt, kunnen we ervoor kiezen om ERC-20 activa toe te voegen.”

Bron: Cointelegraph

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Cryptographische hashfuncties: Bitcoin, Ethereum en Universa

Arnold Hubach

ICO te koop aangeboden, direct ‘af te halen’

Arnold Hubach

UPDATE. Bithumb hack: meer dan 27 miljoen euro gestolen

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.