Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Gepensioneerden in Venezuela verplicht aan de cryptocurrency

Venezuela verplicht gepensioneerde om uitbetaald te krijgen in de cryptocurrency Petro (PTR). Dat blijkt uit een rapport van de Engelse politieke blog Caracas Chronicles.

Petro (PTR)

De Petro dollar is een cryptocurrency die zijn waarde ontleent aan de koppeling met olie. PTR is door de regering van Venezuela in het leven geroepen en is daarmee een van de eerste cryptovaluta die door een land is uitgegeven. En dat klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar het is niet zo dat een nationale cryptomunt gelijk alle financiële problemen oplost. Sterker nog: een cryptomunt in de handen van een land is eigenlijk gewoon hetzelfde als ons oude vertrouwde model zoals bij de euro of dollar. Niet echt vernieuwend en het lost eigenlijk niks op.

Verplicht aan de cryptovaluta

Volgens Caracas Chronicles werden verschillende gepensioneerde in Venezuela begin deze maand gewoon netjes uitbetaald. Sinds begin 2017 krijgen de gepensioneerde in het land hun uitbetalingen via een ‘motherland card’ die gekoppeld is aan een mobiele portemonnee. Dat gebeurt uiteraard allemaal onder de controle van de huidige regering. Zij ontvingen de relatief nieuwe lokale valuta genaamd ‘bolivar soberano’ in hun online portemonnee. Deze werden echter zonder pardon teruggehaald en ingewisseld voor de Petro. Volgens de blog werd er bij de verplichte ruil een bericht achtergelaten met de volgende strekking:

“MOTHERLAND WALLET: CREDIT for an amount of Bs.S. 1,800.00 for the concept of Elderly Love Pensions (Third month Christmas bonus 2018) on 12/07/2018.

MOTHERLAND WALLET: DEBIT for an amount of Bs.S. 1,800.00 for the concept of Savings in Petro on 12/07/2018”

Druk uitoefenen

Doordat alle systemen (inclusief het geld) allemaal in handen zijn van de regering van president Nicolás Maduro is er voor de bevolking geen redden meer aan. Volgens de blog wordt deze macht gebruikt als pressiemiddel. ‘De bevolking moet het officiële bankensysteem verlaten’ en is dan vervolgens overgeleverd aan het oude systeem.

Bitcoin is belangrijk

Bij dit soort misselijkmakende verhalen wordt het eens te meer duidelijk dat het handig is wanneer je een valuta hebt die niet in handen is van de staat. Begin dit jaar spraken wij met iemand uit Venezuela over de staat van het land en hoe je als gezin kunt overleven in een land waar je door hyperinflatie niets kunt sparen in je eigen valuta.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer